Η Γη της Ελιάς: Της τα παίρνει όλα και την αφήνει στον άσσο

Η Αθηνά βλέπει πως ήρθε η ευκαιρία που έψαχνε, για να “χτυπήσει” την Μυρτάλη, στην γη της ελιάς.

Η νεαρή ηρωίδα τρέμει στην ιδέα πως ο Αλέξης θα επιτεθεί και στην ίδια, για αυτό και ξεκινά όλες τις διαδικασίες, για να φύγει από τη Μάνη.

Στόχος της είναι να πουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία και να απομακρυνθεί από τον αδίστακτο εγκληματία που δε δείχνει κανένα έλεος. Ο Αλέξης θυμώνει πάρα πολύ με τη στάση της και αποφασίζει να την στριμώξει ακόμη περισσότερο.

Η Μυρτάλη ικετεύει την Ιουλία να πουλήσει τις μετοχές της άμεσα, για να καταφέρει να χτίσει μια νέα ζωή στο εξωτερικό, χωρίς να γνωρίζει κανένας που βρίσκεται. Η Ιουλία το αναφέρει στον Ισίδωρο κι εκείνος στην Αθηνά.

“Είναι μια καλή ευκαιρία να πάρεις πίσω όσα της έδωσες”, της λέει και η Αθηνά μπαίνει σε σκέψεις. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρει τις μετοχές της πίσω και να δώσει ένα γερό μάθημα στην κακομαθημένη κόρη του Ιπποκράτη.

Όμως, η Αθηνά τρομάζει με την απελπιστική αυτή στάση της Μυρτάλης, στην γη της ελιάς. Θα της τα πάρει όλα, ή θα σπεύσει να την βοηθήσει να γλιτώσει από τον Αλέξη μια ώρα αρχύτερα;