Να τιμήσουμε την επανάσταση που μας γέννησε

Ακόμα και όταν ο αρχικός συσχετισμός είναι εντελώς δυσμενής, οι αγώνες που εμπνέονται από τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας, τελικά βρίσκουν το στόχο τους αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα του Σπύρου Μυλωνά:

«Ευαγγελισμός για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία! Η χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του Θεανθρώπου από την Παρθένο Μαρία και της Ανάστασης του Γένους!

Γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.  Αυτό που στην πραγματικότητα γιορτάζουμε είναι η ιδρυτική πράξη του νεότερου ελληνισμού.

Ένα γεγονός με ιστορική σημασία τόσο για τους Έλληνες και την Ελλάδα όσο και για τον τότε διεθνή περίγυρο.

Η μνήμη της επετείου προσφέρεται για στοχασμό και συναγωγή συμπερασμάτων.

Το Μάρτιο του 1821 ξεκίνησε ένας άνισος αγώνας με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Μια χούφτα επαναστατημένοι Έλληνες απέναντι σε μια πανίσχυρη αυτοκρατορία.

Η επιτυχημένη κατάληξη αυτού του αγώνα μας διδάσκει ότι όσο αρνητικός κι αν είναι ο αρχικός συσχετισμός των δυνάμεων, οι αγώνες που εμπνέονται από τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας, τελικά βρίσκουν το στόχο τους.

Οι περιπέτειες εκείνου του αγώνα μας διδάσκουν επίσης τη σημασία της εθνικής ενότητας. Στις πιο δύσκολες στιγμές της η επανάσταση του ’21 απειλήθηκε και κινδύνευσε από τον εσωτερικό διχασμό και την εμφύλια διαμάχη.

Αναλογιζόμενοι την επανάσταση του ’21 διακρίνουμε ένα μοτίβο που συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας. Είμαστε πάντα έτοιμοι να εμπνευστούμε από τα πιο υψηλά ιδανικά και εξίσου έτοιμοι να βουλιάξουμε στις πιο τοξικές εσωτερικές διαμάχες.

Ας διατηρήσουμε ζωντανή την πρώτη μας ετοιμότητα και ας απομονώσουμε τη δεύτερη.

Αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την επανάσταση που μας γέννησε.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!