ΦΩΤΟ: Δια χειρός Κουλμπόκα…η νίκη για τον Προμηθέα

Για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League , ο Προμηθέας επικράτησε με 64-61 του Άρη στο «Δημήτριος Τόφαλος». Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Κουλμπόκα με 18 π., πετυχαίνοντας και το μεγάλο σουτ τριών πόντων που πέτυχε και χάρισε την νίκη στον Προμηθέα, ενώ για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Τολιόπουλος με 15π. Έτσι ο Προμηθέας επέστρεψε στις νίκες, σε ένα παιχνίδι που ήταν θρίλερ μέχρι το τέλος. Μια νίκη που είναι αφιερωμένη στον Ανδρέα Μελιγδή.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε μουδιασμένος, και ο Άρης κατάφερε να το εκμεταλλευτεί πετυχαίνοντας αρκετά γρήγορα το 4-0. Κάπου εκεί, και παρά τα τρία συνεχόμενα λάθη του Κάουαν, οι «Προμηθείς» κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό του ρυθμό, και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρέθηκαν μπροστά με 19-16, με τον Ντάνγκουμπιτς να ευστοχεί σε τρείς βολές έπειτα από κερδισμένο φάουλ από τον Μήτρου Λονγκ. Και στην δεύτερη περίοδο ο Προμηθέας μπήκε σοβαρός θέλοντας να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Μάλιστα σε αυτό το δεκάλεπτο δεν επέτρεψε στον Άρη να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά από τους έντεκα στους πέντε στο τέλος του πρώτου 36-31.

Και στην επανάληψη ο Προμηθέας συνέχισε να έχει τα ηνία του παιχνιδιού θέλοντας να επιβάλει και τον ρυθμό του, με τον Άρη από την πλευρά του να ακολουθεί κατά πόδας τους «Προμηθείς». Έτσι οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου βρέθηκαν μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με ισχνό προβάδισμα 49-47. Ούτε στο τελευταίο και τέταρτο δεκάλεπτο άλλαξε κάτι, με το ντέρμπι να συνεχίζεται μέχρι το τέλος. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να το πάρουν, με τον Άρη να ισοφαρίζει 5’9 με τον Γκούντγουίν σε 61-61. Εκεί όμως μίλησε ο MVP του παιχνιδιού Κουλμπόκα που με μεγάλο σουτ τριών πόντων έκανε το 64-61, και ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην ομάδα του (παρότι ο Χάγκινς εκτέλεσε για τρεις στο τέλος και αστόχησε.

Διαιτητές: Κορομηλάς- Σταματόπουλος- Τσιμπούρης

Τα δεκάλεπτα: 19-16/ 36-31/ 49-47/ 64-61

Του Περικλή Παπαρίζου