ΠΑΤΡΑ: Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση Κούγια για Στεφανίδου, Ευαγγελάτο και Κουτσελίνη

Στην υποβολή μήνυσης κατά των εκπομπών της Ζήνας Κουτσελίνη, της Τατιάνας Στεφανίδου και του Νίκου Ευαγγελάτου προχώρησε ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα, ο δικηγόρος κατονόμασε το Μάνο Δασκαλάκη ως τον άνθρωπο που διαρρέει τη δικογραφία της υπόθεσης σε τηλεοπτικές εκπομπές.

«Υποβάλλουμε μήνυση στους παρουσιαστές των εκπομπών και τους συνεργάτες τους. Ζητούμε να διερευνηθεί ο ρόλος της υποστήριξης κατηγορίας και του Μάνου Δασκαλάκη γιατί καθημερινώς διαρρέονται από τη δικογραφία έγγραφα τα οποία είναι γραπτά μηνύματα στο σκληρό δίσκο που δεν έχουμε καν αναγνώσει στο δικαστήριο» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή για το θέμα. Έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε δημοσιοποίηση του περιεχομένου της δικογραφίας. Ενώ διεξάγεται η δίκη, από την ημέρα που χρησιμοποιήσαμε νομίμως τα μηνύματα του κ. Δασκαλακη που έστελνε μηνύματα αγάπης στην κυρία κατηγορούμενη μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, η πλευρά της υποστήριξης κατηγορίας δίνουν καθημερινά συνεντεύξεις σε αυτές τις εκπομπές και παραδίδουν υλικό της δικογραφίας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια τέτοια δίκη, τέτοιου επιπέδου» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ζήτω το δικαστήριο σας να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αντώνη Ελευθεριανο να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για διαρροή δικογραφίας». Η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη αντέλεξε σε όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα.

«Είχαμε διαρροές από υπηρεσίες πριν φτάσουν στο ανακριτικό γραφείο. Η υποστήριξη της κατηγορίας δεν έχει καμία σχέση με αυτό το θέμα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το ζήτημα αυτό και είμαστε στη διάθεση των αρχών» ανέφερε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.

Απορριπτική η εισαγγελέας

Αρνητικά απάντησε στο αίτημα του Αλέξη Κούγια για διαβίβαση έκθεσης από το δικαστήριο στην Εισαγγελία, η εισαγγελέας της έδρας: «Λυπάμαι αν η υπεράσπιση θεωρεί ότι το δικαστήριο θα ασχοληθεί με ότι λέει ο κ. Ευαγγελατος, η κ. Κουτσελινη και όποιος άλλος δημοσιογράφος. Θεωρώ ότι αυτό δεν βοηθάει τη διαδικασία, την ασχημαίνει. Εμείς είμαστε δικαστήριο και δικάζουμε με βάσει όσα παρουσιάζονται εδώ μέσα. Δεν υπάρχει λόγος να διαβιβάσουμε έκθεση στην εισαγγελία. Αν θέλετε να υποβάλλετε μήνυση στο πλαίσιο της διαδικασίας και να διαβιβαστεί με την απόφαση μας στο τέλος της δίκης βεβαίως. Αλλά λόγος να συνταχθεί έκθεση δεν υπάρχει γιατί εδώ δε δικάζουμε με βάση όσα ακούγονται».