«Μείωση του κόστους διέλευσης στη Γέφυρα»

Oι νέες δυσβάσταχτες αυξήσεις στο e-pass για τη διέλευση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, προκαλούν έντονες διαμαρτυρίες σε δεκάδες εργαζόμενους της περιοχής, οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά.

Το κόστος διέλευσης της γέφυρας με e-pass αυξήθηκε κατά 20% από τις αρχές του έτους σε σύγκριση με το 2022.

Εργαζόμενοι (κυρίως στα νοσοκομεία της Πάτρας, αλλά και στο Πανεπιστήμιο) αλλά και φοιτητές που σπουδάζουν και οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά, επιβαρύνονται πλέον με 294,90 ευρώ το μήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ατομικό εισόδημα τους, ενώ η λύση της χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς είναι αδύνατη καθότι τα δρομολόγια είναι ελάχιστα και οι περισσότεροι εργάζονται σε κυλιόμενο ωράριο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί για ανάληψη πρωτοβουλιών με επαναδιαπραγμάτευση του κόστους διέλευσης, ενώ και η σημερινή ηγεσία του, έχει παραδεχτεί το υψηλό κόστος των διοδίων.

Συνεπώς είναι αναγκαίο το Υπουργείο να προβεί σε ενέργειες για τη μείωση του κόστους διέλευσης και μάλιστα ιδίως για όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τη Γέφυρα και να τεθεί και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του. Ακόμη ίσως πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.