(ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Επικήδειος από τον Παύλο – Ξεκινά η πομπή προς το Τατόι

Χιλιάδες πολίτες έσπευσαν στην Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά – Σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία παρουσία των επίσημων προσκεκλημένων – Ο Παύλος ξεκίνησε τον επικήδειο με την φράση «Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά, πατέρα μου».

Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αυτή την ώρα ξεκινά η αυτοκινητοπομπή προς την τελευταία του κατοικία, στο Τατόι.

Τον επικήδειο εκφώνισε, στην αρχή στα ελληνικά και στη συνέχεια στα αγγλικά, ο πρωτότοκος γιος του, Παύλος.

Ο επικήδειος του Παύλου, με αναφορές στα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του 1960, από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος ανέβηκε στο θρόνο, ξεκινούσε με την φράση «Κωνσταντίνε, μεγαλειότατε, βασιλιά, πατέρα μου». Σε άλλο σημείο είπε «δεν είναι αυτό το τέλος».

Η σορός μεταφέρθηκε εντός της Μητρόπολης από το παρεκκλήσι γύρω στις 11 το πρωί, κι αφού πέρασαν για τον τελευταίο χαιρετισμό χιλιάδες κόσμου.

Το φέρετρο ακολουθούσαν οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Πάνω στο φέρετρο, μέσα στην Μητρόπολη, τοποθετήθηκε το στεφάνι της συζύγου του, Άννας Μαρίας. ‘Ηταν φτιαγμένο από λουλούδια μιγκέ, ίδια με αυτά που είχε στην νυφική της ανθοδέσμη.

Μετά τους τρεις γιους του Κωνσταντίνου, στη Μητρόπολη έφτασε ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασιλομήτωρ Σοφία, αδερφή του εκλιπόντος Κωνσταντίνου. Παρούσα ήταν η πριγκίπισα Άννα, εκπρόσωπος του βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.