Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Η Κυβέρνηση αγνοεί, όχι μόνο σήμερα, αλλά καθ’ όλη τη  θητεία της την χιλιοειπωμένη ευχή κάθε πολίτη για υγεία, δυσκολεύοντας την πρόσβαση του σ’ αυτήν.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας είναι τραγική, καθώς η πίεση από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, της γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων,  πιέζει αφόρητα το ήδη ταλαιπωρημένο ΕΣΥ, το οποίο παραπαίει, εφόσον λειτουργεί σήμερα με 10.000 υγειονομικούς λιγότερους από πέρυσι.

Η τραγική δε κατάληξη ενός παιδιού 6 χρονών που αναγκάστηκε να μεταφερθεί από τα Γρεβενά στην Πάτρα αποδεικνύει την πλήρη αποδιοργάνωση των νοσοκομείων της χώρας, αφού οι ΜΕΘ ανηλίκων ανά περιφέρεια είναι απειροελάχιστες, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Και την ίδια στιγμή, οι μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας να τονίσει ότι στην 44χρονη θητεία του πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Κατόπιν όλων αυτών, η πολιτική αλλαγή για μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας είναι επιτακτική. Κρίνεται δε επιβεβλημένη, και για την πρόσβαση του πολίτη σε ένα αξιοπρεπές και αποτελεσματικό δημόσιο ΕΣΥ, σε αντίθεση με την πλήρη απαξίωση του και την επί της ουσίας ιδιωτικοποίηση του, που επιχειρεί στρατηγικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

του Γιώργου Κυριακόπουλου

Μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ 

Αναπληρωτή Συντονιστή Τμήματος  Προστασίας του Πολίτη ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ