Πρίγκιπας Χάρι: Γεννήθηκα για να έχει ο Ουίλιαμ συμβατό δότη

Η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο «Spare βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία και έχει γίνει ανάρπαστη, καθώς, είναι πολλοί, εκείνοι που διψούν να μάθουν τα μυστικά της βασιλικής οικογένειας, τις συγκρούσεις και τις εντάσεις.

Να μάθουν τα σκοτεινά μυστικά του παλατιού, να έχουν γνώση για τις κατηγορίες του δευτερότοκου Χάρι, εναντίον του αδελφού του και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένου του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου, της μητριάς του, της Καμίλα.

«Ημουν η ρεζέρβα»
Στο βιβλίο του, το οποίο διατίθεται από το Shopflix, μάς αποκαλύπτει ανάμεσα στα άλλα, πως ήρθε στον κόσμο «για την περίπτωση που πάθαινε κάτι κακό ο Ουίλιαμ». Υποστηρίζει ότι ο ρόλος του ήταν να λειτουργεί ως «αντιπερισπασμός» για τυχόν λάθη του μεγαλύτερου αδελφού του, αλλά και ως συμβατός δότης, σε περίπτωση που ο Ουίλιαμ χρειαζόταν μετάγγιση αίματος ή μεταμόσχευση οργάνων. «Νεφρούς, ίσως ή λίγο μυελό των οστών», γράφει χαρακτηριστικά

«Δύο χρόνια μεγαλύτερός μου, ο Γουίλι ήταν ο διάδοχός τους, ενώ εγώ ήμουν η ρεζέρβα… Ήμουν η σκιά, το στήριγμα, το εναλλακτικό σχέδιο. Με έφεραν στον κόσμο για την περίπτωση που συνέβαινε κάτι κακό στον Γουίλι» γράφει ο Δούκας του Σάσεξ για τον αδελφό του.

Προσθέτει πάντως, ότι αρχικά δεν είχε πρόβλημα με τον ρόλο του ως «ρεζέρβα». «Δεν με προσέβαλε, με άφηνε αδιάφορο» γράφει χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας ότι η ζωή που έζησε μεγαλώνοντας ήταν εξαιρετικά προνομιούχα. «Κάθε αγόρι και κορίτσι έχει ονειρευτεί τουλάχιστον μια φορά πώς θα ήταν αν ζούσε ως πρίγκιπας ή πριγκίπισσα. Ακόμα και ως ρεζέρβα, λοιπόν, δεν ήταν καθόλου άσχημα».

«Μου έδωσες ένα διάδοχο κι έναν εφεδρικό»
Ο Χάρι, δεν παραλείπει να εκφράσει την πικρία του. Αναφέρει πως ο Κάρολος δεν μπορούσε ποτέ να ταξιδέψει με τον μεγαλύτερο γιο του, Ουίλιαμ, επειδή «έπρεπε να αποκλειστεί η πιθανότητα να χάσουν τη ζωή τους ταυτόχρονα ο πρώτος και ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής». «Κανείς όμως δεν έδινε δεκάρα με ποιον ταξίδευα εγώ. H ρεζέρβα δεν ήταν και τόσο απαραίτητη».

Και συνεχίζει στο ίδιο ύφος: «Όλα αυτά μου ξεκαθαρίστηκαν ήδη από το ξεκίνημα της ζωής μου. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αυτές οι ιδέες ενισχύονταν» . Αποκαλύπτει μάλιστα, ότι οι χαρακτηρισμοί «Διάδοχος»-«Εφεδρικός» δεν αποδίδονταν σε εκείνον και τον αδελφό του μόνο από τον Τύπο, αλλά ακόμα και από την μητέρα του, την Νταϊάνα, και την γιαγιά του, την εκλιπούσα Ελισάβετ.

Ο Χάρι, υποστηρίζει ότι όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του είπε στην Νταϊάνα: «Υπέροχα, μου έδωσες έναν διάδοχο και έναν εφεδρικό, το έργο μου εδώ τελείωσε». Φράση που παρουσιάστηκε ως ένα αστείο του Καρόλου, ωστόσο ο Χάρι, υπογραμμίζει με νόημα ότι μερικά λεπτά αργότερα ο πατέρας του έφυγε για να συναντήσει τη φιλενάδα του.