Κακή άμυνα…και ακόμη μια ήττα για Προμηθέα

Για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο Προμηθέας ηττήθηκε με 88-68 από το Περιστέρι στο Κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Ντένμον με 25 π., ενώ για τον Προμηθέα πρώτος σκορ ήταν ο Γιάνγκ με 14 π. ( που στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν κακός). Έτσι ο Προμηθέας αφήνει πίσω του αυτό το παιχνίδι και επικεντρώνεται στο επόμενο με την Καρδίτσα, όπου θέλει να βάλει ένα τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας δεν πατούσε καθόλου καλά στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Ο Ντένμον ήταν αυτός που πήρε τις περισσότερες προσπάθειες πάνω του, ως συνήθως για το Περιστέρι, και δικαιώθηκε. Έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 19-13. Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ανέβασαν τον ρυθμό τους, θέλοντας να πλησιάσουν τους γηπεδούχους. Ο Νίκος Γκίκας ήταν αυτός που προσπάθησε να αφυπνίσει τους συμπαίκτες του, και συνάμα κράτησε και την ομάδα του κοντά στο σκορ. Στο τέλος παρόλα αυτά του πρώτου ημιχρόνου το Περιστέρι βρήκε διαδρόμους και πλήγωσε τον Προμηθέα, κλείνοντας έτσι το ημίχρονο με το υπέρ του 42-32.

Και στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό, με τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να αποκτούν ένα μαξιλάρι ασφαλείας στους δέκα πόντους, και ουσιαστικά να διαχειρίζονται το παιχνίδι. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους γηπεδούχους να είναι για ακόμη μια φορά μπροστά με δέκα πόντους, 58-48. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ντένμον από την πλευρά των γηπεδούχων ήταν εξαιρετικός και μαζί με τον Τζούνστον «πλήγωσαν» την κακή άμυνα του Προμηθέα. Άλλωστε το Περιστέρι πανηγύρισε στο τέλος μια μεγάλη νίκη με 88-68, ενώ από την πλευρά του ο Προμηθέας έμεινε με την προσπάθεια και με την κακή άμυνα που έπαιξε.

Διαιτητές: Κάρδαρης- Τσολάκος- Ταρενίδης

Τα δεκάλεπτα: 19-13/42-32/ 58-48/ 88-68

Του Περικλή Παπαρίζου