ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Ο Ν. Ανδρουλάκης το μεσημέρι στην ΚΟ για Καϊλή και συνεργασίες

Ôï ÅËËÇÍÉÊÏ ÊÁÑÁÂÁÍÉ ÁËËÇËÅÃÃÕÇÓ äéïñãáíùóå åêäÞëùóç - óõæÞôçóç óôçí Áßèïõóá "Ìé÷áÞëáò ÁâÝñùö" ôçò Åôáéñßáò ÅëëÞíùí Ëïãïôå÷íþí,ãéá ôï äñÜìá ðïõ óõíôåëåßôáé óôï ÁÖÑÉÍ ìå ôïõò åêáôïíôÜäåò ÷éëéÜäåò ðñüóöõãåò êáé ôá ÷éëéÜäåò ïñöáíÜ ðáéäéÜ. Óôç óõæÞôçóç óõììåôåé÷áí: • ÁíäñïõëÜêçò Íßêïò, åõñùâïõëåõôÞò ôçò «ÅëéÜò» - ÄçìïêñáôéêÞ ÐáñÜôáîç • ×ïõíôÞò Íßêïò, ìÝëïò ôçò Äéïéêïýóáò ÅðéôñïðÞò ôïõ Åëëçíéêïý Êáñáâáíéïý Áëëçëåããýçò, åõñùâïõëåõôÞò ËÁŠ• Muslem Iebrahem, åêðñüóùðïò ôïõ PYD óôçí ÅëëÜäá • Ðáðáäéãåíüðïõëïò Êþóôáò, Ðñüåäñïò ôïõ Å.Å ôïõ Åëëçíéêïý Êáñáâáíéïý Áëëçëåããýçò. Ôç óõæÞôçóç óõíôïíéóå ï äçìïóéïãñÜöïò êáé óõããñáöÝáò ÐÝôñïò Ðáðáêùíóôáíôßíïõ. Óôç öùôï ÖÙÔÏ /×ÑÇÓÔÏÓ IÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Με στόχο να «κλείσει» την χρονιά ρεφάροντας μετά το σκάνδαλο του Κατάρ και την φερόμενη εμπλοκή της Εύας Καϊλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνεται σήμερα το μεσημέρι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τον προϋπολογισμό.

Στην πραγματικότητα, θέλει να χαράξει, σε όλα τα επίπεδα, τον εκλογικό δρόμο του 2023, ο οποίος ξέρει πως θα είναι κρίσιμος για το κόμμα του, με ατζέντα που ξεπερνάει την Καϊλή. Κι αυτό γιατί αφενός η επίδραση της φερόμενης ανάμειξης της πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε ένα ευρωπαϊκών διαστάσεων σκάνδαλο και αφετέρου τα απόνερα που αυτή άφησε στην ελληνική πολιτική σκηνή, που φτάνουν μέχρι τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, έχουν αυξήσει την πίεση για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ΝΔ, και δια στόματος Μητσοτάκη, έχει διαλέξει την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την προσέλκυση των κεντρώων ψηφοφόρων, είτε αυτοί έχουν αρχίσει να σκέφτονται την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ είτε βρίσκονται στην δεξαμενή των αναποφάσιστων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, συνεχίζει τις επιθέσεις φιλίας εκμεταλλευόμενος αυτήν την «επιχείρηση ταύτισης» προς όφελός του.

Χαρακτηριστικά, κατά την χθεσινή παρουσία του στις Βρυξέλλες για την Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ούτε μια αιχμή για την Χαριλάου Τρικούπη, επιλέγοντας όχι μόνο να μιλήσει θετικά για τα άμεσα αντανακλαστικά στην διαγραφή Καϊλή, αλλά και να υιοθετήσει την θέση περί «Δούρειου Ιππου», αναφερόμενος στις στενές σχέσεις της με το ΕΛΚ και τη ΝΔ.

Το ερώτημα των μετεκλογικών συνεργασιών έχει δημιουργήσει συζητήσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα, ειδικά μετά την θέση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε την περασμένη Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή («σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης, με τη ΝΔ στην αντιπολίτευση»), όμως από το ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι η αυτόνομη πορεία του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτη -κάνοντας παρόμοιες επικριτικές αναφορές στη νοοτροπία τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης.