Γιώργος Κυριακόπουλος: Θετική ψήφος του ΝΑΙ για το επίδομα των αστυνομικών

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, Αναπληρωτής συντονιστής Τμήματος Προστασίας του Πολίτη της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

για το επίδομα στους ένστολους

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ , δια της εισηγήτριας του Γιώτας Πούλου και βουλευτών του, τοποθετήθηκε στη Βουλή υπέρ της χορήγησης του επιδόματος  των  600 ευρώ στους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Και εκτός αυτού, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής, διεκδίκησε την επέκταση του εν λόγω επιδόματος και σε άλλους εργαζόμενους, νευραλγικής σημασίας υπουργείων.

Ως εκ τούτου, τα όσα υποστηρίζουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο είναι ανυπόστατα,  αλλά παραπέμπουν και στην αντίληψη που θέλει να περάσει στους ένστολους, δήθεν ότι είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που τους υπερασπίζεται,  ενόψει  μάλιστα των επερχόμενων εκλογών..

Όμως οι ένστολοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι υπήρχαν δεσμεύσεις από την εποχή Χρυσοχοΐδη, για την οικονομική ενίσχυση

τους, λόγω της πανδημίας, οι οποίες, ωστόσο, μέχρι χθες δεν είχαν υλοποιηθεί. Αντιθέτως, επί  τρία και πλέον χρόνια τώρα εξαιρέθηκαν από κάθε μορφής επιδόματα,  που δόθηκαν σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Κι όλα αυτά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης  κατήγγειλε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για επιδοματική πολιτική εν μέσω μνημονίων, αλλά τώρα η κυβέρνηση του, χωρίς μνημόνια και με  ρήτρα διαφυγής, λόγω πανδημίας, αντί να αυξάνει τους μισθούς εργαζομένων στο Δημόσιο που έχουν καθηλωθεί, συνεχίζει την επιχείρηση της εξαπάτησης τους με πρόσκαιρες  επιδοματικές πρακτικές,  που δεν αντιμετωπίζουν τα  συσσωρευμένα προβλήματα από την αύξηση του κόστους ζωής, για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει  η κυβέρνηση των κατά τα άλλα «αρίστων».