Πάτρα: Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – Η πόλη τιμά την ξεχωριστή ημέρα για την μεταπολίτευση στη Ελλάδα

Με εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της επετείου των 49 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η Πάτρα , τιμά  και φέτος την ξεχωριστή ημέρα για την μεταπολίτευση στη Ελλάδα.
> Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ανακοινώσει, για σήμερα, το ακόλουθο πρόγραμμα:(11 π.μ.): Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον συντονιστή Αποκεντρωμένης, τον δήμαρχο Πατρέων, εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.(11:30 π.μ.): Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη). (1:30 μ.μ.): Στις Υπηρεσίες της ΠΔΕ θα γίνουν ομιλίες, το ίδιο και στα σχολεία.
> Ο Δήμος Πατρέων έχει οργανώσει αγωνιστικό εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου. Στις 10 π.μ. η δημοτική αρχή, μαζί με εκπροσώπους Φοιτητικών Συλλόγων και Συνδικάτων, θα καταθέσει στεφάνι στο Παράρτημα και στην τότε Ασφάλεια. Στις 5:30 μ.μ. η θα δώσει το «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία, κατόπιν.
> Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας προκρίνει -49 χρόνια μετά- τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Διοργανώνει κινητοποίηση έξω από τον χώρο του, στις 5.30 μ.μ.