Πάτρα: Με νέα επίθεση σε Πελετίδη , ο Ρώρος για το Δημοτικό Ωδείο – «Μαέστρος στην ευνοιοκρατία η δημοτική αρχή»

 

Με ανακοίνωσή μας προ μερικών ημερών, θέσαμε σε γνώση των συμπολιτών μας το πως αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή Πελετίδη τις διαγωνιστικές διαδικασίες, θέτοντας αποκλεισμούς με προαπαιτούμενα   προκειμένου να ευνοηθούν λίγοι και εκλεκτοί της.

Η πρόσληψη καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο επισημάναμε ότι για πρώτη φορά θα γινόταν από οντισιόν, και παράλληλα η περιγραφή στην προκήρυξη απέκλειε φωνές και πτυχιούχους διακρίνοντας τις θέσεις που προκηρύχθηκαν σε Π.Ε. και Τ.Ε.

Οι ημερομηνίες δε,  που επέλεξαν για την οντισιόν παράλληλα με την καταληκτική ημερομηνία αποστολής των μαθητολογίων στο ΥΠΠΟ,  λειτούργησαν εκβιαστικά σε συμμετέχοντες και ενδιαφερόμενους αλλά και στις δημοτικές παρατάξεις με το προσχηματικό επιχείρημα ότι αν γίνονταν οποιαδήποτε ένσταση  ή αναφορά, σχετικά με τις παραπάνω παρατυπίες,  κινδύνευαν οι μαθητές του Ωδείου, να χάσουν το εξάμηνο τους. Αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες πανελλήνιας εμβέλειας, εξέφρασαν δημόσια τις αμφιβολίες περί μη ίσης μεταχείρισης και της έλλειψης αξιοκρατίας στη διαδικασία.

Όπως κάθε φορά συγκεκριμένη απάντηση από τη δημοτική αρχή δε δόθηκε, αντίθετα με λιβελλογραφήματα για άλλη μια φορά επιχείρησαν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα.
Δράση αυτή τη φορά ανέλαβε το μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού και στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ανδρέας Μάζης ο οποίος υπερέβη τα εσκαμμένα.
http://www.katiousa.gr/apopseis/to-skandalo-tou-dimotikou-odeiou-tis-patras/

Με λυσσαλέα επίθεση στην παράταξή μας,  Ώρα Πατρών και στους καλλιτέχνες που ανέδειξαν το θέμα καταλήγοντας…ότι «υπήρξε και καταγγελία από ψευδό κιθαρίστα (έτσι μου τον καθόρισε φίλος μου, εγώ δεν τον γνωρίζω, δυσχέρεια στο Σ παρουσιάζει)».

Η παραπάνω αναφορά του στελέχους της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί αναπαραγωγή κοινωνικών προκαταλήψεων και συντηρητισμού. Μπούλινγκ απέναντι στο διαφορετικό.

Έχουμε περιστατικά πλήρους αδιαφορίας που έχει δείξει η Δημοτική Αρχή για το αναπηρικό κίνημα
1) για το ΕΕΕΚ Πάτρας  προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα,
2)  το σκάνδαλο της κοροϊδίας επί 6 μήνες για την τοποθέτηση ασανσέρ στο Β’ Γυμνάσιο που φοιτά μαθητής με κινητικά προβλήματα,
3) την άρνηση του Δημάρχου να βρεθεί στην συνάντηση που κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΟΨΥ μαζί με όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Η δημόσια τοποθέτηση του στελέχους της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ανδρέα Μάζη δείχνει περίτρανα πώς αντιλαμβάνονται τα μέλη της δημοτικής αρχής το διαφορετικό, με την προσβολή και υποτίμηση συγκεκριμένων ομάδων.

Καλούμε τον κ. Πελετίδη αν δεν ταυτίζεται μαζί τους, να αποδοκιμάσει δίχως περιστροφές και άλλη καθυστέρηση,  και να αποπέμψει από τον Πολιτιστικό Οργανισμό τον κ. Μάζη, άλλως η οποιαδήποτε συγκάλυψη τον καθιστά συμμέτοχο…