Ρώρος: Με τους εργαζόμενους ή με τους Βρούτση-Θεοδωρικάκο, κ. Πελετίδη;

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ωρα Πατρών” αναφέρει:
528 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους που απασχολούνται στο Δήμο με τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας δίνουν τον αγώνα τους για μία μόνιμη θέση εργασίας που θα κάνει τη ζωή τους να συνεχίσει κυλάει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
Οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Η υπόθεση τους εκδικάστηκε πριν μερικές ημέρες με ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει με ηχηρή την απουσία του κ. Πελετίδη.
Την Τετάρτη 26/8 οι εργαζόμενοι ανέβηκαν στην Αθήνα, επισκέφθηκαν τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, έχοντας συνάντηση με παράγοντες των δύο Υπουργείων, διατυπώνοντας την πάγια θέση τους για μονιμοποίηση.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή δεν ήταν δίπλα τους στην Αθήνα αντίθετα δίπλα τους ήταν μία διμοιρία ματ για να μην “διαταράξουν” το ομαλό κλίμα που επικρατούσε στην πόλη…
Η πόλη μας, η Πάτρα έχει χτυπήσει κόκκινο στην ανεργία. Δέχτηκε όλες τις επιπτώσεις τα τελευταία χρόνια από την αποβιομηχάνιση, την εγκατάλειψη, τα μνημόνια και με τον COVID-19 που παραμονεύει, το αμέσως επόμενο διάστημα θα δείξει τα δόντια του, για τους εργαζόμενους είναι επιτακτική ανάγκη να μείνουν στις θέσεις τους.
Η δικαστής ζήτησε κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει.
Η Ώρα Πατρών κάλεσε τον κ. Πελετίδη με έγγραφό την ίδια μέρα να συγκαλέσει την Οικονομική Επιτροπή που θα αποφασίσει ότι αφενός καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και αφετέρου ο Δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τους μισθούς, το ίδιο έκαναν και οι εργαζόμενοι.
Βεβαίως θα είμαστε δίπλα στο Δήμαρχο αν προχωρήσει σε αυτή την απόφαση και θα διεκδικήσουμε μαζί χρήματα που αναλογούν από την κυβέρνηση μαζί του θα είναι και όλη η πόλη. Σε διαφορετική περίπτωση θα τον συνοδεύσει ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των 111 εργαζομένων στις 31/8 θα πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις τους και να έχουν την απόφαση της οικονομικής επιτροπής που “θα γείρει την πλάστιγγα” για την απόφαση.
Η παράταξή μας Ώρα Πατρών στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα τους είναι και θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους, στα δικαστήρια, στην Αθήνα και στην συνέχεια των κινητοποιήσεων.
Η Ώρα Πατρών καλεί τον κ. Πελετίδη να πάρει θέση ή με τους εργαζόμενους ή με τους Βρούτση-Θεοδωρικάκο.
ΠΗΓΗ: http: www.pelop.gr