Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0…ο Προμηθέας περιμένει τον αντίπαλο του για την τρίτη θέση

Για το τρίτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών της Stoiximan Basket League, ο Προμηθέας ηττήθηκε με 106-69 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Ντόρσεϊ και ο Μακίσικ με 16 π., ενώ για τον Προμηθέα πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρκους Φόστερ με 13 π. Έτσι πλέον ο Προμηθέας περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του για την Τρίτη θέση της φετινής Stoiximan Basket League.
Στο πρώτο μέρος ο Προμηθέας μπήκε δυνατά, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα οι παίκτες του Μάκη Γιατρά έβγαλαν ενέργεια και προσπάθησαν να παίξουν γρήγορο μπάσκετ, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να καταφέρνουν και να ισορροπούν αρχικά το παιχνίδι και στην συνέχεια να κλείνουν την περίοδο με το υπέρ τους 26-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά και άρχισαν να ανεβάζουν την διαφορά, με τους παίκτες του Μάκη Γιατρά να παίρνουν βιαστικές αποφάσεις χωρίς να καταφέρουν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 50-33 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε και πάλι δυνατά θέλοντας να πιάσει στον ύπνο τον Ολυμπιακό μετά την ανάπαυλα, και κατάφεραν οι παίκτες του Μάκη Γιατρά να ρίξουν την διαφορά στους 14 πόντους. Κάπου εκεί όμως και πάλι οι γηπεδούχοι γύρισαν τον διακόπτη και άρχισαν εκ νέου να ανεβάζουν την διαφορά με τον Προμηθέα να χάνει το μομέντουμ, και τον Ολυμπιακό να κλείνει την Τρίτη περίοδο με 80-53. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τους Πειραιώτες να κάνουν συντήρηση στην τέταρτη περίοδο, αλλά να μην αφήνουν παράλληλα και τον Προμηθέα να αντιδράσει. Το ροτέσιον άνοιξε ακόμη περισσότερο σε αυτή την περίοδο και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό εν τέλει να παίρνει την νίκη με το τελικό 106-69.
Διαιτητές: Κορομηλάς- Κάρδαρης- Σταματόπουλος
Του Περικλή Παπαρίζου