ΦΩΤΟ: Λύγισε στο τέλος…στο θρίλερ ο Προμηθέας

Για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο Προμηθέας ηττήθηκε με 85-89 από την ΑΕΚ στο «Δημήτριος Τόφαλος». Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Κόλομ με 25 πόντους, ενώ από πλευράς Προμηθέα πρώτος σκόρερ ήταν ο Φράκνάμπ με 24 πόντους πραγματοποιώντας και την καλύτερη του εμφάνιση με τα χρώματα του Προμηθέα.
Ο Προμηθέας στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλός, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που πάτησε γερά στα πόδια της και κατάφερε να ανοίξει την διαφορά και στους δέκα πόντους (10-20). Με τον Κόλομ και τον Κουζέλογλου να πετυχαίνουν όλους τους πόντους για την ομάδα τους στην πρώτη περίοδο ( Κόλομ 10π. και Κουζέλογλου 12π.)η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ της 15-22. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως άλλαξαν τα πράγματα σε τεράστιο βαθμό, με τον Προμηθέα να μπαίνει με μεγαλύτερη ενέργεια και ψυχολογία στο παρκέ. Μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της περιόδου ήταν ο Μιχάϊλο Άντριτς ο οποίος πέτυχε 12π. και αφύπνισε την ομάδα του. Έτσι ο Προμηθέας κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ του 40-37.
Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως και πάλι η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό και άρχισε να βάζει δύσκολα στον Προμηθέα. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου θέλησαν να αντιδράσουν, και με μεγάλα καλάθια του Φράκνάμπ και του Σίμπσον επέστρεψαν για τα καλά στο παιχνίδι. Μάλιστα είχαμε ένα μεγάλο buzzer beater από πλευράς ΑΕΚ στο τέλος της τρίτης περιόδου με τον Πετρόπουλο να πετυχαίνει σουτ τριών πόντων από τα 8 μέτρα και να γράφει το 69-69. Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ντέρμπι κορυφώθηκε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι το τέλος. Μάλιστα η ΑΕΚ κατάφερε και πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με τον Προμηθέα να ψάχνει μεγάλα σουτ έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει το παιχνίδι. Παρότι όμως ο Φράκνάμπ πέτυχε ένα μεγάλο σουτ τριών πόντων οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, και οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με το μεγάλο διπλό από την Πάτρα με 85-89.
Διαιτητές: Τσαρούχα-Τσολάκος-Κατραχούρας
Τα δεκάλεπτα: 15-22/ 40-37/ 69-69/ 85-89

Του Περικλή Παπαρίζου