Πάτρα: Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους – Μαζική συγκέντρωση οργανώνουν την Τετάρτη

Καλούν σε συγκέντρωση στο ΕΚ Πάτρας την Τετάρτη 13 Απρίλη
Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνουν την Τετάρτη 13 Απρίλη στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΤΣΑ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΤΑΕ-ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ-ΟΣΕ- ΔΕΚΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ) Οργανώσεις Αχαΐας.
Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως “όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, σε κύριες, και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, στο ΕΚΑΣ, στα φάρμακα, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές, ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο”, με αποτέλεσμα “οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κάθε χρόνο από τις συντάξεις τους 7,5 δις ευρώ. Να ζουν σε απαράδεχτες συνθήκες φτώχειας, να μην μπορούν να πληρώνουν τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στα ενοίκια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα ήδη λαϊκής κατανάλωσης”.
Παράλληλα απαιτούν, άμεσα:
• Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14ησύνταξη.
• Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
• Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
• Να μας αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
• Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
• Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ