Κατάρρευση…στο δεύτερο ημίχρονο και ήττα για τον Προμηθέα

Ο Προμηθέας στο εξ αναβολής παιχνίδι ( 9η αγωνιστική) κόντρα στην Τσεντεβίτα Ολύμπια ηττήθηκε με 98-84 στην Κροατία. Έτσι ο Προμηθέας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο την νίκη που είχε πετύχει δύο βράδια νωρίτερα, και πλέον η προσπάθεια του να βρεθεί στην επόμενη φάση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Ο Προμηθέας στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε να μην πατάει καλά, καθώς η Τσεντεβίτα δημιούργησε πολλά προβλήματα στους παίκτες του Ηλία Ζούρου. Μάλιστα το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο +12 (27-15). Και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιούριτσα Γκόλεματς συνέχισαν από εκεί που τελείωσαν, με τον Προμηθέα να μην μπορεί να βρει λύσεις. Όμως στα τελευταία δύο λεπτά της περιόδου οι παίκτες του Ηλία Ζούρου με οδηγό τον Γκάντι κατάφεραν να ξεκολλήσουν, και έριξαν την διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου στους πέντε πόντους (48-43).

Στην τρίτη περίοδο και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και ανέβασαν την διαφορά ακόμη και στους 27 πόντους (80-43). Μάλιστα το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Τσεντεβίτα βρέθηκε μπροστά με 85-58, με τον Ζακ Όγκαστ να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο buzzer beater. Παρότι στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκε δυνατά ο Προμηθέας και έριξε την διαφορά στους 19 (84-65) δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτό το καλό διάστημα, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν καθοριστικά καλάθια και εν τέλει να φτάνουν στην νίκη. Το τελικό σκορ ήταν 98-84, με τον Προμηθέα να κάνει ένα κακό αμυντικό παιχνίδι.

Του Περικλή Παπαρίζου