Πάτρα: Η παρουσίαση της σειράς των βιβλίων της Δήμητρας Πίτσου ” Στη γειτονιά του Πενταγράμμου”

Σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η παρουσίαση της σειράς των βιβλίων της Δήμητρας Πίτσου ” Στη γειτονιά του Πενταγράμμου”. Ήταν μια υπέροχη βραδιά γεμάτη συγκίνηση, γεμάτη αγάπη, γεμάτη μουσική, ζωγραφική, γεμάτη πολιτισμό!

 

Οι ομιλητές κ. Σταύρος Σολωμός, κ. Ρούλα Καραχάλιου, κ. Μάνια Ασημακοπούλου, προσέγγισαν στις ομιλίες τους με ενδιαφέρον και πολύ εύστοχα τα βιβλία “Στη γειτονιά του Πενταγράμμου” καθώς τόνισαν τα μουσικοπαιδαγωγικά οφέλη που καλλιεργούνται στις μικρές ηλικίες παιδιών που η συγγραφέας των βιβλίων επιδιώκει, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στη μουσική φύση τους, που απέδωσε με την πολύχρωμη εικονογράφηση η Χριστίνα Ανδρικοπούλου. Επίσης συζητήθηκε εκτενώς και ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας της σειράς των βιβλίων όπως αναπτύσσεται μέσα από τις προτεινόμενες μουσικές και διαθεματικές δραστηριότητες.

 

Ο κόσμος που βρέθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Thurios απόλαυσε τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που προσφέρθηκαν υπό τους ήχους του σαξοφώνου του Σταύρου Ξιούρα και περιηγήθηκε στα έργα ζωγραφικής που εκτέθηκαν στον χώρο από το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Ονείρου Δράσεις”.

 

Να ευχηθούμε να εκδοθούν σύντομα και τα επόμενα τρία βιβλία που συμπληρώνουν τη σειρά των βιβλίων “Στη γειτονιά του Πενταγράμμου”, με την όμορφη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και δασκάλων Δήμητρας Πίτσου και Χριστίνας Ανδρικοπούλου. Η μουσικοπαιδαγωγική σειρά των βιβλίων εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μουσικών καθώς μαθαίνουν μέσα από το μουσικό παιχνίδι, τις πολύχρωμες ζωγραφιές και το παραμύθι.

 

Τα σημεία πώλησης των βιβλίων από την Τρίτη 21/12/2021 είναι:

 

  • Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, Κορίνθου και Γούναρη γωνία, πρώτος όροφος (είσοδος από Κορίνθου)
  • Ονείρου Δράσεις, Γερμανού 83