ΑΣΕΠ: Κλείνουν οι αιτήσεις για ΕΥΑΘ και υπουργείο Οικονομικών

Εκπνέει η προθεσμία των υποψηφίων που θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην ΕΥΑΘ ή το υπουργείο Οικονομικών, μέσα από τις δύο προκηρύξεις που «τρέχει» το ΑΣΕΠ.

 

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι κλείνουν οι αιτήσεις συμμετοχής στην προκήρυξη 10Κ/2021 του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 48 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.).

Παράλληλα, αύριο, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα, θα κλείσουν οι αιτήσεις και συμμετοχής στην προκήρυξη 7Ε/2021 του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση 15 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΓΛΚ) και στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας (υπουργείο Οικονομικών) με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι «τρέχει» και η προκήρυξη 11Κ/2021 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 50 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Έρχονται» τρεις προκηρύξεις για 2.400 θέσεις στο Δημόσιο

Το ΑΣΕΠ προετοιμάζει τρεις προκηρύξεις για την στελέχωση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα με νέο μόνιμο εργατικό δυναμικό.

Πρόκειται για συνολικά 2.400 θέσεις που κατανέμονται μέσω τριών προκηρύξεων στο υπουργείου Τουρισμού, το Ελληνικό Κτηματολόγιο, την ΑΑΔΕ και τους Δήμους όλης της χώρας.

Ήδη το ΑΣΕΠ έχει αποστείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να εκδοθεί άμεσα την 12K/2021 προκήρυξη για 101 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο υπουργείο Τουρισμού και το Ελληνικό Κτηματολόγιο

 

Παράλληλα, πολύ σύντομα το ΑΣΕΠ αναμένεται να στείλει προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο και την προκήρυξη 1Γ/2021 του ΑΣΕΠ, η οποία θα αφορά την κάλυψη 822 μόνιμων θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στην ΑΑΔΕ.

Τέλος, το ΑΣΕΠ, Σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr ετοιμάζει να στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο την νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.477 μόνιμες προσλήψεις σε δημόσιων υπαλλήλων στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) το 2022.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο πρώτος πανελλαδικός διαγωνισμός ΑΣΕΠ

τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ και τον νέο μεγάλο πανελλαδικό διαγωνισμό του 2022 αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία «Digital economy forum 2021», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών(ΣΕΠΕ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας που έχει δρομολογηθεί για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, με προτεραιότητα τη διαχείριση του προσωπικού, την επέκταση του Μητρώου Πολιτών, τις προσλήψεις και την τηλεργασία.

Όσον αφορά τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα, δήλωσε ότι συζητείται ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ, προκειμένου ο πρώτος πανελλαδικός διαγωνισμός προσλήψεων, τον Σεπτέμβριο του 2022, να γίνει ψηφιακά, έστω σε πιλοτική μορφή.