(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ προσαρμόζεται στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες – Ο Ανδρέας Παπανικήτας στον ΣΚΑΙ 89,4

Για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το 2022 μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, η οποία ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Βασικά σημεία  της τιμολογιακής πολιτικής αποτελούν:

-Η διατήρηση  των χρεώσεων  στις κλίμακες  για την περιοχή του Δήμου Πατρέων προ Καλλικράτη και στις άλλες περιοχές.

-Η διατήρηση των χρεώσεων στις κατ’εξαίρεση περιοχές.

-Διατήρηση και επέκταση των  στοχευμένων παρεμβάσεων που ήδη εφαρμόζονται για την περαιτέρω ανακούφιση των ευπαθών ομάδων (με δυνατότητα υπαγωγής σε αυτές  περισσοτέρων δικαιούχων και ειδικότερα:

α. Η διατήρηση της μείωσης του παγίου για πολύτεκνους – τρίτεκνους και μονογονεικές οικογένειες από 11,8 και 6,0 €/δίμηνο σε 1,0 €/δίμηνο για όλες τις περιοχές, και έκπτωση 40% επί των χρεώσεων.

β. Η διατήρηση της μείωσης του παγίου για ΑΜΕΑ και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων από 11,8 και 6,0 €/δίμηνο σε 1,0 €/δίμηνο για όλες τις περιοχές, και η έκπτωση 60% επί των χρεώσεων.

γ. Η διατήρηση της μείωσης του παγίου για μακροχρόνια ανέργους  από 11,8 και 6,0 €/δίμηνο σε 1,0 €/δίμηνο για όλες τις περιοχές, και της αύξησης των τετραγωνικών μέτρων κατοικίας από 100 σε 120 και του ετήσιου εισοδήματος από 6.000,00  € σε 7.000,00 €. και η έκπτωση 50% επί των χρεώσεων.

δ. Η διατήρηση της μείωσης 50% στις κλίμακες κατανάλωσης που ισχύουν κατά περιοχή και μέχρι την κατανάλωση 180 κμ/ τετράμηνο των δικαιούχων του ΚΕΑ καθώς και η μείωση του παγίου από 11,8 και 6,0 €/δίμηνο σε 1,0 €/δίμηνο για όλες τις περιοχές.

Ακούστε το ηχητικό: