Για ποιο δωρεάν νερό μιλάει ο κ. Πελετίδης;

Mόλις προχθές ο Δήμαρχος Πατρέων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ισχυριζόταν ότι τώρα οι Πατρινοί υδροδοτούνται με δωρεάν νερό, κάτι που δεν θα ισχύει-όπως επίσης είπε- σε περίπτωση που υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος και αναλάβουν οι Δήμοι την ευθύνη.

Ωστόσο σήμερα, δύο μόλις ημέρες μετά, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ με θέμα την τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης ‘Ύδρευσης για το 2021, διαπιστώσαμε ότι δεν  υπήρξε η παραμικρή  μείωση στην τιμή του νερού για τους Πατρινούς, παρά το γεγονός ότι η Πάτρα έχει ήδη αρχίσει να υδροδοτείται από το Φράγμα Πείρου Παραπείρου, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου έτους.

Δεν υπήρξε δηλαδή καμία μείωση στην τιμή του νερού για τους Πατρινούς, παρά το γεγονός ότι η πόλη θα λαμβάνει νερό από το Φράγμα.

Για ποιο δωρεάν νερό μιλάει λοιπόν ο Δήμαρχος της Πάτρας; Εδώ δεν έχουμε καν έκπτωση στην τιμή.

Επειδή πιστεύουμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να φτάνει φθηνό και ποιοτικό στις βρύσες των Πατρινών, επειδή πιστεύουμε ότι με δεδομένη την υδροδότηση της πόλης από το Φράγμα, θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ και επειδή θεωρούμε εμπαιγμό το ο κ. Δήμαρχος να μιλάει για  δωρεάν νερό, αλλά στην πράξη να αρνείται να κάνει έστω μια μείωση  στην τιμή του νερού για το 2021,  ο εκπρόσωπος της παράταξής  μας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ Φώτης Δημακόπουλος, ψήφισε λευκό σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική για το 2021.

Επιμένουμε ότι για να μπορέσουμε να έχουμε φθηνό και ποιοτικό νερό και φυσικά επάρκεια σε όλες τις περιοχές της Πάτρας θα πρέπει να συσταθεί Διαδημοτικός Φορέας Διαχείρισης του Φράγματος.

Με τον ιδιώτη, ο οποίος χρηματοδοτείται με 9 εκατομμύρια για 5 χρόνια, με χρήματα δηλαδή που θα μπορούσαν  να λάβουν και να διαχειριστούν οι Δήμοι προς όφελος των πολιτών, δεν είναι δυνατόν όπως αποδεικνύεται και εκ της τιμολογιακής πολιτικής για το 2021,  να έχουμε το δωρεάν νερό για το οποίο μιλάει ο κ. Πελετίδης. Ούτε καν μια μείωση.