ΗΠΑ: Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορούνται οι γονείς του 15χρονου που σκότωσε 4 συμμαθητές του

Οι γονείς του εφήβου που άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο του στο Μίσιγκαν, σκοτώνοντας τέσσερις συμμαθητές του διώκονται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζέιμς και η Τζένιφερ Κράμπλεϊ είναι οι γονείς του 15χρονου Ίθαν, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έχει προφυλακιστεί, χωρίς εγγύηση. Πρόκειται να δικαστεί ως ενήλικος.

Ο Τζέιμς Κράμπλεϊ ήταν εκείνος που αγόρασε το ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποίησε ο γιος του, τέσσερις ημέρες πριν από τη σφαγή. Η Κάρεν ΜακΝτόναλντ, η εισαγγελέας της κομητείας Όκλαντ, σχολίασε ότι οι γονείς επέδειξαν αμέλεια, καθώς επέτρεψαν στον ανήλικο να έχει πρόσβαση στο όπλο.

«Ο Ίθαν ήταν εκείνος που μπήκε στο σχολείο και πάτησε τη σκανδάλη», όμως «και άλλα άτομα συνέβαλαν σε αυτό το γεγονός και προτίθεμαι να τα κάνω να λογοδοτήσουν», είπε η ΜακΝτόναλντ.

Από τα πυρά σκοτώθηκαν τέσσερις μαθητές του λυκείου της κωμόπολης Όξφορντ ενώ άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και ένας καθηγητής. Ο 15χρονος συνελήφθη επί τόπου και κατηγορείται για «τρομοκρατική ενέργεια» και «ανθρωποκτονίες». Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ