(ΗΧΗΤΙΚΑ): Η έκτακτη ανάγκη χάθηκε στην γραφειοκρατία. Μαζί της χάθηκαν και περιουσίες

Απίστευτο και όμως Ελληνικό! Όταν το 2020 υπήρξε σχεδιασμός από Δήμο Πατρέων και Π.Δ.Ε. για να κηρυχθεί η παραλιακή ζώνη της Πάτρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να ξεκινήσουν πριν από τις άδειες που απαιτούνται, μελέτες και έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών που ήδη είχε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και όλοι μιλούσαν προβλέποντας την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα μετά την θεομηνία που έπληξε την περιοχή, φαίνεται οτι λογάριαζαν χωρίς την γραφειοκρατία.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Μιχάλης Αναστασίου μιλώντας στον Σκαι Πάτρας και στην εκπομπή Πολιτική Γυμναστική και στο Νίκο Ξανάλατο, αποκάλυψε πως δεν έχει προχωρήσει τίποτα από τότε, επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση και είπε πως αυτό ήταν που ανάγκασε τον δήμαρχο να επανέλθει στο αίτημα. Είπε μεταξύ άλλων , πως οι κατά τόπους υπηρεσίες του Δήμου είναι έτοιμες να δεχτούν αιτήματα αποζημιώσεων και να ξεκινήσουν τις καταγραφές σε πληγέντες.

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς μιλώντας στην ιδιά εκπομπή αφού περιέγραψε την κατάσταση σήμερα, ζήτησε στρατηγικό σχεδιασμό με έργα σε βάθος χρόνου τέτοια που θα ανταποκρίνονται στην κλιματική αλλαγή ώστε η περιοχή να μην ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση και περιέγραψε τις αιτίες που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημίες σε όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας.

 

Νίκος Ξανάλατος