«Φάμπρικα» ένστολης διαφθοράς-Παράνομες ελληνοποιήσεις: Εκατοντάδες κακοποιοί «άλλαξαν»…πρόσωπο

Εκατοντάδες κακοποιοί «άλλαξαν»… πρόσωπο και στοιχεία ταυτότητας μέσω του τεράστιου κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων, που δρούσε ανενόχλητο επί 8 χρόνια, με πλοκάμια σε αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες, το οποίο αποκάλυψε η συστημάτική έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κάποιοι από αυτούς τους κακοποιούς μάλιστα συνελήφθησαν σε χώρες της Ε.Ε για συμμετοχή σε μεγάλα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Ανάμεσα στους «πελάτες» του κυκλώματος και 2 καταζητούμενοι της Interpol με ερυθρά αγγελία, ο ένας για ναρκωτικά και ο άλλος για ανθρωποκτονία.

Παράλληλα, «πελάτης» του κυκλώματος φέρεται να είναι ο άνδρας αλβανικής καταγωγής που δολοφονήθηκε με σιγαστήρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θηβών 181 στη Νίκαια στις 16 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γνώριμος στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και είχε προμηθευτεί πλαστή ταυτότητα από το συγκεκριμένο κύκλωμα.

Η φάμπρικα ένστολής διαφθοράς εξέδιδε ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα με ταρίφα 30.000-40.000 € και πούλησε 3.000 έγγραφα με έσοδα 5.000.000 €. Συνολικά από τις έρευνες κατασχέθηκαν 600.000 €.

Η μεθοδολογία του κυκλώματος

Εβγαζαν πλαστό έγγραφο –> έκδοση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ –> ταξίδευαν στην ΕΕ, άνοιγαν επιχειρήσεις και έκαναν συμβόλαια, συμβάσεις.

Τα πλαστά έγγραφα που κόστιζαν 30.000 ευρώ, είτε είχαν ψευδή στοιχεία από μη υπαρκτά πρόσωπα ή στοιχεία από ομογενείς που έμεναν μόνιμα στο εξωτερικό ή από ψευδείς δηλώσεις απώλειας αυτότητας και από στοιχεία ατόμων με ελληνική ιθαγένεια.

Έφοδος σε Τμήματα

Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έφοδο στα Τμήματα Ασφαλείας του Ασπροπύργου, της Γλυφάδας, της Ομόνοιας, της Καλλιθέας, αλλά και σε τμήμα της Βοιωτίας και προχώρησαν σε 9 συλλήψεις αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί, προχώρησαν σε 20 συλλήψεις συνολικά. Εγκέφαλος του κυκλώματος θεωρείται ο διοικητής σε Τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, ενώ εμπλέκεται και η σύζυγος του που εργάζεται στο Γραφείο Ταυτοτήτων του αστυνομικού τμήματος.

Κατά την έφοδο στο τμήμα ασφαλείας, οι άνδρες του εσωτερικών υποθέσεων εντόπισαν χρηματοκιβώτιο, όπου έκρυβε 320.000 ευρώ. Ο διοικητής αρχικά ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει τον κωδικό και ΄όταν επιστράτευθηκε τροχός για να το ανοίξουν, δικαιολόγησε το τεράστιο ποσό λέγοντας ότι είναι οι οικονομίες του θείου του.

«Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς, που αποδεικνύονται επίορκοι. Ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», ανέφερε με δήλωση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Από το 2013 χρόνια, δηλαδή 8 χρόνια τα μέλη του κυκλώματος, ανενόχλητα προμήθευαν πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια και άδειες οδήγησης, σε επικίνδυνους κακοποιούς, με βαρύ ποινικό μητρώο, που ήθελαν πάση θυσία να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Από τις έως τώρα έρευνες έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή συνολικά 34 αστυνομικών, ενός υπαλλήλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εργαζόμενου σε ληξιαρχείου, ενώ στη παράνομη δραστηριότητα συμμετείχε ένας δικηγόρος και 8 πολίτες.

Ανάμεσα στις κατηγορίες για τις οποίες διωκονται οι εμπλεκόμενοι είναι τα κακουργήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία και διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: skai.gr