Πιάστηκε η μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης στην Ευρώπη: Ήταν όσο 16 γήπεδα ποδοσφαίρου (vid)


Τη μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης στην Ευρώπη εντόπισε η αστυνομία της Ισπανίας.

Μια τεράστια φάρμα καλλιέργειας κάνναβης ανακάλυψε η αστυνομία της Ισπανίας. Πρόκειται για μια έκταση 120.000 τετραγωνικών μέτρων, περίπου όσο 16 γήπεδα ποδοσφαίρου, στο Τολέδο της Ισπανίας, όπου υποτίθεται πως καλλιεργούσαν κάνναβη για βιομηχανική χρήση.

Ωστόσο, όταν η αστυνομία της Πολιτικής Φρουράς επιθεώρησε το αγρόκτημα και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται εκεί, διαπίστωσε ότι καλλιεργούσαν μια τροποποιημένη κάνναβη που έμοιαζε με τη νόμιμη.

Η αστυνομία κατάσχεσε 135.000 φυτά κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ενώ προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση κάνναβης που έχει γίνει στα χρονικά στην Ευρώπη.

Σε κοντινές αποθήκες βρέθηκαν 30 τόνοι αποξηραμένης μαριχουάνας και 3.720 κιλά «μπουμπούκια» που ήταν έτοιμα για διανομή. Επίσης στο κεντρικό αεροδρόμιο της Μαδρίτης κατασχέθηκαν άλλα 112 κιλά μπουμπούκια που είχαν δηλωθεί ως φυτά.

Εκπρόσωπος της Πολιτικής Φρουράς περιέγραψε τον τεράστιο όγκο της επιχείρησης καλλιέργειας κάνναβης. «Το αγρόκτημα όπου βρισκόταν η φυτεία κάλυπτε μια τεράστια έκταση. Στην περιοχή υπήρχαν δύο αποθήκες με μηχανήματα για την καλλιέργεια μαριχουάνας και την αύξηση της παραγωγής της. Υπήρχε χώρος ξήρανσης με κλειστό κύκλωμα ασφαλείας και κάμερες παρακολούθησης».

Στο αγρόκτημα ως επί το πλείστον οι εργαζόμενοι ήταν αλλοδαποί, απασχολούμενοι με ανεπίσημο τρόπο και στεγάζονταν σε ένα μέρος που δεν πληρούσε τις ελάχιστες προϋποθέσεις κατοίκησης. Εκτός από τις τρεις συλλήψεις, άλλα έξι άτομα ερευνώνται από την αστυνομία.