Οδηγός για την Ελλάδα που αξίζουμε η 47η επέτειος ίδρυσης της ΝΔ

 

 

 

Του Αντώνη Κουνάβη

 

Ανήκω σε μια έντονα πολιτικοποιημένη γενιά, η οποία, σε ό, τι αφορά εμάς, τους υποστηρικτές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, γαλουχήθηκε από τις ιδέες, τα ιδανικά και τις αξίες που μάς ενέπνευσε ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Με την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στις 4 Οκτωβρίου 1974, ο πυρσός της μάς φώτισε να πορευτούμε στον δρόμο του φιλελευθερισμού, του εκδημοκρατισμού και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Αγωνιστήκαμε σε πολύ δύσκολες και σκοτεινές εποχές. Παλέψαμε. «Ματώσαμε» με προσωπικό και οικογενειακό κόστος για να δούμε τελικά τις ιδέες μας να δικαιώνονται, έχοντας σαν φάρους φωτισμένους ηγέτες.

Ο Γεώργιος Ράλλης μας δίδαξε τον πολιτικό πολιτισμό, ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για την κομματική αναδιοργάνωση μας, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, ως πρωθυπουργούς, ρίξαμε τους πρώτους σπόρους μεταρρύθμισης στην πατρίδα μας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για το μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Νέα Δημοκρατία είναι που την κράτησε στην ενωμένη Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που κρατά τα ηνία της διακυβέρνησης της σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία, που συνθέτουν η τουρκική προκλητικότητα και η πανδημία του κορωνοϊού.

Αλλά είναι πια ευδιάκριτο ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί με ασφάλεια τη χώρα, μέσα από συμπληγάδες, σε μια νέα εποχή, που θα αφήσει πίσω της, οριστικά και αμετάκλητα, μια παρατεταμένη κρίση.

Ως εκ τούτου, η 47η επέτειος της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα επιπλέον ερέθισμα για όλες και όλους εμάς που αγωνιστήκαμε για να εδραιωθούν οι ιδέες της και οι αξίες της, ώστε να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και με προορισμό την Ελλάδα που αξίζουμε!