Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις μηνύσεις αντιεμβολιαστών στους εκπαιδευτικούς

Τείχος προστασίας επιχειρεί να υψώσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στους εκπαιδευτικούς που υπόκεινται σε “δικαστικό μπούλινγκ” από αντιεμβολιαστές επειδή εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την είσοδο των μαθητών τους στα σχολεία.

Πρόκειται για συμπεριφορές αντιεμβολιαστών-αρνητών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που προσπαθούν να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, όπως ο νόμος ορίζει.

Παραγγελία

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας, ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί, δε, λόγω της σοβαρότητας των υπόθεσης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ερώτηση στη Βουλή

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: “Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;”.

Η βουλευτής, καυτηρίασε το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν τον νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.