Φυλάκιση καθαρίστριας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη θύελλα των αντιδράσεων

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζητά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης στην απόφαση που έστειλε στη φυλακή την 53χρονη καθαρίστρια και αντίγραφο της δικογραφίας για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια από το Βόλο, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.

Παράλληλα, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί αντίγραφο του συνόλου της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές της έδρας που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Ο δικηγόρος της 53χρονη κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, αίτηση αναίρεσης της απόφασης. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Αρειο Πάγο,να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της,ποινή που επέβαλε το Εφετείο.