Σε παροξυσμό ο Τατάρ: Η Κύπρος όλη πρέπει να παραχωρηθεί στην Τουρκία

Πριν κάποιες μέρες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προσπάθησε να αντικρούσει αυτούς που τον αποκάλεσαν “παπαγαλάκι” του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κι όμως, μερικές ώρες αργότερα, μιλώντας στο τουρκικό συμπόσιο “Θάλασσα των Νήσων” (το όνομα εφευρέθηκε από τον “πατέρα” του τουρκολιβυκού μνημονίου Τζιχάτ Γιαϊτζί για να καταργηθεί το ελληνικό “Αιγαίο”), ακολούθησε καθαρά τη ρητορική του τουρκικού κράτους: Αποπειράθηκε να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και κατέθεσε μία πρόταση άκρως προκλητική, που ξεπερνά τα όρια της λογικής, με στόχο να πετύχει τους στόχους του για κάτι μικρότερο, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του το αν αυτά που εκστομίζει έχουν κάποια βάση.

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν αυτές του Τούρκου προέδρου, ο οποίος τόλμησε να χρησιμοποιήσει το νεκρό προσφυγόπουλο, Αϊλάν Κούρντι, το οποίο σε ηλικία 3 ετών πνίγηκε ανοιχτά των ακτών της Αλικαρνασσού προσπαθώντας να φύγει από την Τουρκία, ώστε να ψέξει την Ελλάδα στο θέμα του προσφυγικού.

Λίγο νωρίτερα, και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ είχε εξαπολύσει εξίσου χυδαία πυρά κατά της Ελλάδας χρησιμοποιώντας την Καταστροφή της Σμύρνης.

Σε μία προσπάθεια να συνδέσει την 9η Σεπτεμβρίου, η οποία στην Τουρκία είναι η ημέρα που οι άτακτοι Τσέτες και στη συνέχεια ο τουρκικό στρατός εισήλθαν στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα την τεράστια πυρκαγιά που την κατέκαψε λίγες ώρες αργότερα, με τους Τουρκοκύπριους, υπενθύμισε ότι η Κύπρος κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς στις 9 Σεπτέμβρη. Ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο κι ότι το νησί θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία, καθώς η Κύπρος είναι εντελώς δική τους.

“Οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια”, υποστήριξε. “Οι πρόγονοι κατέκτησαν την Κύπρο πριν από 451 χρόνια, με αποτέλεσμα 80.000 μάρτυρες”.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο μόνος στόχος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η “Ένωση” της Κύπρου με την Ελλάδα. “Όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

Στη συνέχεια είπε: “Εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, εξαρτάται από την παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Νησί. Διαφορετικά, η αιματοχυσία θα συνεχίσει ξανά, αλλά υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. Κανείς δεν αιμορραγεί. Επομένως, η ένοπλη παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί”.

Πέτρος Κράνιας