Συνελήφθησαν 24 μέλη του Ρουβίκωνα για την παρέμβαση στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά την χθεσινή παρέμβαση του Ρουβίκωνα. Οι συλληφθέντες θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Το απόγευμα της Τρίτης δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κτίριο του υπουργείο πετώντας τρικάκια , με τον Ρουβίκωνα, στην ιστοσελίδα του, να κάνει λόγο για κατάληψη, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση σχετίζεται με τις πρόσφατες πυρκαγιές και την τεράστια οικολογική καταστροφή, κάνοντας πάντως αναφορά στις διαχρονικές ελλείψεις στη δασοπυρόσβεση. Στο στόχαστρο της κριτικής του βρίσκονται και τα ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων στο σχετικό κείμενο αναφέρουν: «Ηλεία, Μάνδρα, Μάτι, Βαρυμπόμπη, Εύβοια, ούτε το σημείο στο χάρτη δεν έχει σημασία, ούτε η χρονιά, ούτε το κόμμα που κυβερνά. Το συμπέρασμα, αν αθροίσουμε μια σειρά επαναλαμβανόμενες αποτυχίες του κρατικού μηχανισμού, αν αθροίσουμε επιπλέον το μέτρο ευθύνης του για αυτές τις καταστροφές, αλλά και το πως χειρίζεται όλο το ζήτημα των αποζημιώσεων αμέσως μετά, είναι προφανές. Είναι άγνωστο εάν θα μπορούσαν και πώς να προλάβουν τη ζημιά, στο βαθμό που δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν. Η κατάσβεση, η αντιμετώπιση πλημμυρών ακόμα και η υγειονομική προστασία σε μια πανδημία ΔΕΝ είναι το πρώτο ζητούμενο για το κράτος. Προηγείται η μοιρασιά των κονδυλίων και της ανέλιξης παραγόντων στους μηχανισμούς. Προηγείται το κυβερνητικό επικοινωνιακό άρμεγμα της πρόληψης, της καταστροφής των αποζημιώσεων και των «ανασχηματισμών». Προηγούνται οι συμφωνίες με το κεφάλαιο, είτε αφορούν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και της διάνοιξης δρόμων στις βουνοκορφές για να μεταφερθούν, είτε την ανάθεση της αναδάσωσης σε ιδιωτικές εταιρείες. Προηγούνται οι μακροχρόνιες επενδύσεις στα καλύτερα φιλέτα της περιοχής που θα ξεπουληθούν. Προηγούνται πάρα πολλά στις προτεραιότητες του κράτους από το να τρέχει να σβήνει φωτιές».

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει
Την 18.15 ώρα σήμερα (σ.σ. Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021), ομάδα 24 ατόμων, εισέβαλαν από την κυρία είσοδο, στο ισόγειο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην περιοχή των Αμπελοκήπων και διασκόρπισαν στο χώρο φυλλάδια.

Ακολούθως 4 εξ αυτών ανήλθαν στον έκτο όροφο, ενώ άλλα μέλη της ομάδας ανήρτησαν από τον πρώτο όροφο στην πρόσοψη του κτιρίου πανό και στη συνέχεια κατήλθαν όλοι στο ισόγειο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προσήγαγαν το σύνολο των ατόμων (19 άνδρες και 5 γυναίκες) στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού και σε 20 εξ αυτών για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αύριο (8-9-2021) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.