ΠΑΤΡΑ: Προσφεύγει στον εισαγγελέα ο Ιατρικός Σύλλογος – Ζητά την παρέμβασή του για ψευδείς και αντιεπιστημονικές ειδήσεις

Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση με  τους αντιεμβολιαστές και τους αρνητές της πανδημίας, όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου.
Μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών θα προσφύγει σήμερα στον εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβασή του για όλες αυτές τις ψευδείς και αντιεπιστημονικές ειδήσεις. Κάτι που πιθανόν θα έπρεπε να έχουν πράξει ήδη αυτεπαγγέλτως
οι εισαγγελικές αρχές.

Οι  ψευδείς ειδήσεις έχουν προκαλέσει την άρνηση της διασωλήνωσης, την άρνηση της μετάγγισης αίματος από εμβολιασμένους και την άρνηση διενέργειας ράπιντ τεστ με ρινικό επίχρισμα καθώς υποστηρίζουν ότι η μπατονέτα που χρησιμοποιείται περιέχει ουσία που προκαλεί καρκίνο.
«Επειδή η ιατρική ασκείται με τη συναίνεση του ασθενούς σκεφτείτε να βάζουν όρους για κάθε πράξη που πρέπει να κάνουμε. Θα χρειαζόμαστε έναν εισαγγελέα για να γίνει μετάγγιση, διασωλήνωση κ.ά. Δεν θα μπορούμε να εργαστούμε όπως πρέπει με όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί» δηλώνει.