ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκαν δύο θύματα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 20 χρόνια μετά

Eρευνητές στην Νέα Υόρκη εντόπισαν άλλα δύο άτομα που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στις 11 Σεπτεμβρίου, κι ενώ η 20η επέτειος από το τρομοκρατικό χτύπημα πλησιάζει.

Το γραφείο του επικεφαλής ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι χρησιμοποίησε ανάλυση DNA για να εντοπίσει την Ντόροθι Μόργκαν και έναν άνδρα του οποίου το όνομα αποκρύπτεται κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς του.

Τα δύο αυτά άτομα αποτελούν, το 1.646ο και το 1.647ο θύμα που αναγνωρίζεται. Από τους 2.753 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, 1.106 δεν έχουν ταυτοποηθεί ακόμα.

«Πριν από είκοσι χρόνια, δώσαμε μια υπόσχεση στις οικογένειες των θυμάτων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για όσο χρόνο χρειάζεται για να ταυτοποιήσουμε τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Με αυτές τις δύο νέες ταυτοποιήσεις, συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε αυτήν την ιερή υποχρέωση». Ανέφερε σε δήλωσή της η Mπάρμπαρα Σάμπσον, επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης, .

«Όσο χρόνος κι αν περάσει από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι χάθηκαν μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους ».

Η Μόργκαν ταυτοποιήθηκε μέσω δοκιμών DNA των λειψάνων που ανακτήθηκαν το 2001, ανέφερε η Σάμπσον. Η ταυτότητα του ανώνυμου ατόμου επιβεβαιώθηκε μέσω δοκιμών DNA των λειψάνων που ανακτήθηκαν το 2001, 2002 και 2006.

 

Πηγή: Guardian