Ο αποχαιρετισμός στο Μίκη Θεοδωράκη με το φακό του Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί (vids – pics) 

«Νιώθω ένα μεγάλο κενό στη ζωή μου». Αυτό δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο σπουδαίος Τούρκος μουσικός Ομέρ Ζουλφού Λιβανελί, ο οποίος παρέστη στο ύστατο χαίρε του ελληνικού λαού στον Μίκη Θεοδωράκη. Δούλεψε μαζί του για να φέρουν τους δυο λαούς πιο κοντά μέσα από τον Πολιτισμό.

«Έρχομαι από την Τουρκία αντιπροσωπεύοντας τους προοδευτικούς ανθρώπους της, οι οποίοι σέβονται και ευγνωμονούν και αγαπούν τον Μίκη. Είμαι πολύ στενοχωρημένος, ύστερα από 40 χρόνια συνεργασίας και τόσες πολιτικές και μουσικές δραστηριότητες, νιώθω ένα μεγάλο κενό στη ζωή μου τώρα. Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος. Για μένα ο Μίκης ήταν ο δάσκαλός μου, ο μεγαλύτερος αδελφός μου, ο καλός μου φίλος, ήταν τα πάντα…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 75χρονος τούρκος τραγουδοποιός.

Ο Λιβανελί τράβηκε φωτογραφίες μέσα από τη Μητρόπολη την ώρα της εξόδιας ακολουθίας, αλλά και βίντεο από το προαύλιο όπου περίμενε ο κόσμος χειροκροτώντας και τραγουδώντας.

«Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη γίνεται στην εκκλησία της Μητρόπολης. Πολύ λίγα άτομα επιτράπηκαν να μπουν. Έξω στη βροχή, ο κόσμος τραγουδά τα τραγούδια του, οι ιερείς ψάλλουν στην εκκλησία. Είμαστε στην τελετή με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη Μαρία Φαραντούρη…» ανέφερε στο Twitter όπου μοιράστηκε τις φωτό και τα βίντεο.