Στυλιανίδης: Αποδέχθηκα την πρόταση Μητσοτάκη με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών

Τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο Χρήστος Στυλιανίδης για την επιλογή του να του προτείνει και τελικά να αναλάβει την θέση του υπουργού Πολιτική Προστασίας.

Τις ανακοινώσεις έκανε λίγο μετά τις 11:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ στο ίδιο πλαίσιο, την θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανέλαβε ο Ευάγγελος Τουρνάς.

Στην δήλωσή του ο Χρήστος Στυλιανίδης χαρακτηρίζει τιμητική την πρόταση που του έγινε από τον κ. Μητσοτάκη. «Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών», αναφέρει.

«Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε» τονίζει.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων & προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».