Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Διεθνής τάση να εμποδιστεί το κλείσιμο σχολείων – Η τηλεκπαίδευση έχει ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις

«Πρέπει να εμπιστευτούμε την επιστήμη περισσότερο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, για τους αρνητές των εμβολίων, ενώ αναφέρθηκε στο τείχος ανοσίας και το άνοιγμα των σχολείων.

«Η επιστήμη μας έφερε ως εδώ. Και έχουμε όλες αυτές τις τεχνολογικές δυνατότητες. Πρέπει να εμπιστευόμαστε την επιστήμη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Και προσέθεσε πως «είναι γεγονός πως αυτό το πνεύμα εικονομαχίας-εικονολατρείας, διότι κάτι αντίστοιχο βιώνουμε τώρα, δεν βοηθάει. Χρειάζεται επιστημονική συζήτηση και προσέγγιση. Εχουμε ένα ποσοστό εμβολιασμένων γύρω στο 58%, το οποίο είναι ικανοποιητικό αλλά θέλουμε περισσότερο για το τείχος ανοσίας».

«Μεγάλο το στοίχημα για το άνοιγμα των σχολείων»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε άλλες χώρες που έχουν υψηλότερα ποσοστά όπως είναι η Δανία. «Απελευθερώθηκαν από τα περιοριστικά μέτρα. Αυτό είναι το ζητούμενο και εδώ», εξήγησε, σημειώνοντας πως οι διασωληνωμένοι είναι κατά κύριο λόγο, μη εμβολιασμένοι.

Οσο αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, «είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Υπάρχει μια γενική τάση διεθνώς, να εμποδιστεί το κλείσιμό τους», με βασικό επιχείρημα ότι μπορεί η τηλεκπαίδευση να βοήθησε να διεξαχθούν τα μαθήματα αλλά έχει επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Από τη μεριά του ο Διευθυντής Πνευμολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Γιώργος Μπουλμπασάκος, εξέφρασε, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της γυναίκας που αρνήθηκε να διασωληνωθεί και κατέληξε, πως «σε επείγουσες καταστάσεις, δεν υπάρχει λόγος να έχουμε συναίνεση. Υποχρέωση έχουμε αν προλαβαίνουμε, να ενημερώσουμε».