Βαγγέλης Λιόλιος: «Είναι ντροπή να μπλέκουν παιδιά για τις εκλογές της ΕΟΚ»

Ο Πατρινός υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος άστραψε και βρόντηξε σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί για την απουσία 3 αθλητών του Προμηθέα από την εθνική παίδων.

Ο Βαγγελης Λιόλιος μίλησε στο gnomip.gr  και αναφέρθηκε στο θέμα που είχε προκύψει καθώς η ΕΟΚ έχει καλέσει τρεις παίκτες του Προμηθέα στη προετοιμασία της εθνικής παίδων αλλά τις ιδίες ημερομηνίες  υπήρχαν αγώνες με την εφηβική για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα  όπου ο Προμηθέας στοχεύει να διεκδικήσει μετάλλιο.

Το ρεπορτάζ λέει πως η διοίκηση του Προμηθέα  1,5 μήνα πριν τις κλήσεις στην Εθνική ομάδα μπάσκετ των Παίδων, είχαν στείλει έγγραφο με το οποίο τόνιζαν στους ανθρώπους της ΕΟΚ ότι η ομάδα Παίδων του Προμηθέα έχει υποχρεώσεις στο Πανεπαρχιακό πρωτάθλημα εκείνη την περίοδο και ότι με βάση τον κανονισμό της Ομοσπονδίας απαγορεύεται Εθνικές ομάδες και Πανεπαρχιακά πρωταθλήματα να συμπίπτουν στις ημερομηνίες.

Έτσι και οι παίκτες δεν πήγαν στις κλήσεις και έμειναν με την ομάδα του Προμηθέα.

Μάλιστα υπάρχει παράδειγμα πως  σε ανάλογη περίπτωση του Παναθηναϊκού που είχε παιδιά στο τουρνουά της Μεσσήνης με την Εθνική ομάδα των Παμπαίδων, αναβλήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και πήγε για το Σεπτέμβριο πράγμα, βεβαίως, που ορθώς έπραξε η ΕΟΚ αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την πλευρά του Προμηθέα.

Για το θέμα μίλησε ο Βαγελης Λιόλιος ο οποίος είπε: «Είναι ντροπή και ηθικός ξεπεσμός να εμπλέκουν παιδιά επειδή θέλουν να ρίξουν σε μένα λάσπη λόγω εκλογών. Δεν θα αφήσω το θέμα να περάσει έτσι. Ο κ. Τσαγκρώνης οφείλει να ζητήσει δημόσιά συγγνώμη για όσα είπε και έκανε.  Τέτοιες απολυταρχικές συμπεριφορές θα τελειώσουν άμεσα».

Η πλευρά της ΕΟΚ αναφέρει πως οι παίκτες που δεν πήγαν στη προετοιμασία της Εθνικής παίδων θα υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις και αναμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Σε κάθε περίπτωση όμως προκύπτουν ερωτηματικά για τους λόγους που η ΕΟΚ ανέβαλλε την διοργάνωση για την εθνική παμπαίδων και δεν κάνει το ίδιο με την εθνική παίδων.