ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στα Τριπόταμα – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε δασική έκταση στα ορεινά του Δήμου Καλαβρύτων.

Η φωτιά καίει στην περιοχή Αγράμπελα, στα όρια με τον νομό Ηλείας κοντά στα Τριπόταμα.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας, αντιπύραρχο Ανδρέα Στεμπίλη. Συγκεκριμένα στην περιοχή μεταβαίνουν 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες , ενώ σηκώθηκαν και δυο πετζετέλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

 

Νεότερη Ενημέρωση: Σε δύσβατη περιοχή καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση των Καλαβρύτων, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την “κρατήσουν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής (χαράδρα) αδυνατούν να προσεγγίσουν και να επιχειρήσουν τα πετζετέλ.

Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι που “τροφοδοτούν” τη φωτιά  ωστόσο δεν υπάρχει επί του παρόντος κίνδυνος για τα χωριά Αγράμπελα και Πλάκα.

 

Νεότερη Ενημέρωση: Οριοθέτησαν τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Αγράμπελα και Πλάκα Καλαβρύτων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. 

Στο σημείο έσπευσαν 29 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δυο αεροσκάφη πετζετέλ, με τον συντονισμό της επιχείρησης να έχει ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας, αντιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης. Παρών από την πρώτη στιγμή είναι ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων, Αναστάσιος Καναβός και στο ΚΕΠΕ η Περιφερειακή Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, αντιστράτηγος ε.α της ΕΛΑΣ, Ευσταθία Γιαννιά.