Δυστυχώς έχουμε μετακομίσεις επί μετακομίσεων

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 37ης-5ης/8.7.2021, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

Την Πέμπτη 8/7/21 k’ ώρα 09:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:

1. Τα ζητήματα της επαναφοράς της λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων μας στην πρότερη κατάσταση και η χορήγηση των αδειών τους και των ρεπό τους, καθώς επίσης οι υπερωρίες, το εξτρά επίδομα και τα ρεπό covid.
2. Τα τελευταία συμβάντα με τις χορηγίες, την επίσκεψη Αν. Υπουργού Υγείας, τις εκλογές και την παράταση της θητείας των οργάνων.
3. Σχετικά με τις Δικαστικές μας υποθέσεις.
4. Η στελέχωση των τμημάτων μας, η λειτουργία του ογκολογικού, των ΤΕΙ, του εμβολιαστικού και των Βοηθών Θαλάμων, καθώς επίσης και η εργασία των Συναδέλφων μας με προβλήματα υγείας.
5. Τα εκκρεμή προβλήματα μας, η εκ νέου ανάδειξή τους, η λειτουργία των Χειρουργείων και η τύχη των Συμβασιούχων.
6. Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.

Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν μόνον η Τουτούνη, η Λιώλη, η Καγκελάρη και η Παπαμιχαήλ, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με την παρουσία των: Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Μαυρίκη Μπέτυ, Μπαρή Γιάννη, Πετροπούλου Κων/να, Σταματόπουλου Ανδρέα, Σουγλέρη Χρήστου και Ασλανίδη Κατερίνα, ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει και την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:

Ι. Κατ΄ αρχήν στό θέμα 1, όπου έκανε αναφορά στα των πρόσφατων μετακομίσεων, μετακομίσεις κλινικών που γίνονται χωρίς κανένα σχεδιασμό ευκαιριακό, χωρίς την γνώμη των νοσηλευτών και αυτήν την φορά χωρίς να προβληματίζονται καθόλου από το 4ο κύμα της πανδημίας που ήδη είναι σε εξέλιξη.
Δυστυχώς έχουμε μετακομίσεις επί Μετακομίσεων, με επιλογές όπου συνυπάρχουν παθολογικές με χειρουργικές κλινικές καθώς επίσης και τα ύποπτα με τα κρούσματα, ένα επαναλαμβανόμενο σίριαλ που σαφώς δεν τιμά κανέναν και που σαφώς μας προκαλεί όταν ακούμε και τους Διοικούντες να το παρουσιάζουν ως το μεγάλο επίτευγμα τους.
Σε ότι αφορά το προσωπικό αυτό επανήλθε στην πρότερη κατάσταση, αλλά η μετακινήσεις προς το εμβολιαστικό συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στα τμήματα, όπου οι συνάδελφοί μας έχουν αδυναμία να πάρουν πάνω από 5 ημέρες κανονική καλοκαιρινή άδεια και σε πολλούς αν και υπάρχουν οφειλόμενες άδειες από το 2019 και ορατός ο κίνδυνος του 4ου κύματος η νοσηλευτική επιμένει για χορήγηση των οφειλομένων ρεπό,
Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται προτείνω, στη σχετική συνάντηση που θα επιδιώξουμε με την Διοίκηση, να ζητήσουμε:
– Κατά αρχήν την κατανομή του επικουρικού προσωπικού στα τμήματα με βάσει το γνωστικό του αντικείμενο και την προτίμηση του, γιατί έτσι θα μπορέσει να προσφέρει καλύτερα σ΄ αυτήν την καλοκαιρινή φάση που ήδη έχουμε μπει και θα πρέπει να δοθούν οι άδειες.
– Καλοκαιρινές κανονικές άδειες σε όλους, όχι 5νθημερα και R οφειλόμενα.
– Το έξτρα βοήθημα που ακούμε και δεν βλέπουμε, εάν δοθεί να δοθεί σε όλους, μη αποδεχόμενοι τους διαχωρισμούς.
– Την χορήγηση έξτρα ρεπό σε όλους όπως έχει γίνει στο ΠΠΝΡ, όπου με απόφαση της εκεί Διοίκησης εγκρίθηκε η εισήγηση της επιτροπής λοιμώξεων για χορήγηση ενός επιπλέον ρεπό για κάθε 4 ημέρες εργασίας στα covid, καθώς επίσης και επιπλέον υπερωριακής αμοιβής για όσους ενεπλάκησαν στα του covid.
II. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα 2, ξεκινώντας από τις πρόσφατες χορηγίες, αυτές του Πάσχα, όπου συγκεκριμένη παράταξη με την ανοχή της Διοίκησης, συνέβησαν πράγματα που δεν συνάδουν ούτε με εκείνες τις ημέρες αγάπης ούτε με την νομιμότητα. Αυτά δεν γίνονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Όποιος εξασφαλίζει κάτι για τους Εργαζόμενους να προωθεί στα θεσμοθετημένα όργανα όπως είναι η Διοίκηση και αυτή πράττει τα δέοντα, όπως έγινε με το γάλα της Ένωσης Καλαβρύτων που το Σωματείο παρέπεμψε τους σχετικούς χορηγούς στην Διοίκηση. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιθέσεις που δέχθηκαν τόσο ο Πρόεδρος του Σωματείου μας από συγκεκριμένο χορηγό που επικαλείτο απερίγραπτες ιδιότητες, όσο και το μέλος του Δ.Σ Σταματόπουλος από τον εκπρόσωπο της ΑΚΕ όταν του επεσήμανε την λάθος διαδικασία. Κινήσεις που δεν συνάδουν με το κλίμα των ημερών, με πρωτάκουστες – αδιανόητες και τραγικές πρακτικές και διαδικασίες, που σαφώς είναι καταδικαστέες. Προτείνω να πάρουμε θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα να μην αποδεχόμαστε τέτοιες πρακτικές και η Διοίκηση να αναλάβει της ευθύνες της και να αφήσει στην άκρη τις κουτοπονηρίστικες πρακτικές τις οποίες, αν και ενημερωμένη, αφήνει να εξελίσσονται χάριν πρόσκαιρων μικροκομματικών συμφερόντων της φιλοκυβερνητικής παράταξης.
Επίσης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και των νόμιμων εκπροσώπων των εργαζομένων, τόσο από το υπουργείο υγείας που όπως το κάνει με την ΠΟΕΔΗΝ, έτσι το έπραξαν και στην περιοχή μας, όταν ο Κος Κοντοζαμάνης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μας, όπου απέφυγε την συνάντηση του μαζί μας. Το ίδιο διαπράττει και ο Διοικητής της Υ.Πε αλλά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, όπου σε μια σειρά από κινήσεις τους και με τις ευλογίες της φιλοκυβερνητικής παράταξης, αγνοούν το Σωματείο ακόμη και για ζητήματα που τους θέτει το Σωματείο, αλλά και για ζητήματα που επιλύονται λόγω της επιμονής μας και της πίεσής μας αυτοί τα παρουσιάζουν ότι επιλύονται με ¨άνωθεν παρεμβάσεις¨, πρακτικές και γεγονότα ανεπίτρεπτα, απαράδεκτα και καταδικαστέα, που δεν συνάδουν με τα όργανα όπου προΐστανται και που φανερώνουν προκλητικότατα τους σκοπούς και τις επιδιώξεις τους. Πρακτικές που δυστυχώς ισοπεδώνουν αξίες, θεσμούς, όργανα και διαδικασίες.
Το ίδιο έπραξαν και με τις πρόσφατες εκλογικές μας διαδικασίες, όπου είχαμε για πρώτη φορά στα χρονικά την ενεργό ανάμειξη των Διοικούντων, ακόμη και με τους εκλογικούς καταλόγους που άλλαξαν τρεις φορές και μάλιστα με ερωτήσεις προς νομικούς οι οποίοι χωρίς ίχνος ντροπής με υποκειμενικές απόψεις και χωρίς νομική τεκμηρίωση, διαμόρφωναν τους εκλογικούς καταλόγους, ένδειξη του πως και με ποιες διαδικασίες μας κυβερνούν η αν το θέλετε μας Διοικούν.
Το ίδιο συνέβη και με τις διάφορες κάθε φορά επιθετικές και απαξιωτικές δηλώσεις του Διοικητή ενάντια στο Σωματείο και τους εκπροσώπους μας, τους οποίους, χάριν παραταξιακών σκοπιμοτήτων, κατηγορούν, όπως και οι πρόσφατες στον ΝΕΟΛΟΓΟ των Πατρών που ζητώ με απόφασή μας να καταδικάσουμε και να καταγγείλουμε, για τις παρεμβάσεις μας και τις καταγγελίες μας, επισημάνσεις τις οποίες στην συνέχεια εφαρμόζουν. Η γελοιότητα που περικλείει σκοπιμότητες σε όλο της το μεγαλείο.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το συνεχιζόμενο μπούλινκ του Αν. Διοικητή σε συναδέλφους Εργαζόμενους. Ένα μπούλινκ που αυτήν την φορά έγινε σε εργαζόμενες της τεχνικής υπηρεσίας και που δεν είναι το μοναδικό και γι΄ αυτό δεν θα πρέπει να περάσει απαραατήρητο.
Τέλος αναφέρθηκε στην παράταση που και πάλι δόθηκε στην θητεία μας από κυβερνητικής πλευράς, λόγω της πανδημίας, μέχρι και την 31/10/21, την οποία σαφώς και ακολουθούμε, δεδομένου ότι μας άφησαν και χωρίς χώρο για να μπορέσουμε να κινηθούμε διαφορετικά.
III. Σε ότι αφορά το θέμα 3, τις δικαστικές μας υποθέσεις, αναφέρθηκε κατά αρχήν στις δικαστικές μας διεκδικήσεις για τα δώρα, ενημερώνοντας τα Μέλη του Δ.Σ για το νέο προσδιορισμό των ημερομηνιών εκδίκασης τους, μετά την αναβολή που πήραν λόγω της πανδημίας, κατά την αρχική ημερομηνία εκδίκασης τους που ήταν η 8/4/21.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σε βάρος του Σωματείου πρωτόδικη δικαστική απόφαση, για τις παρεμβάσεις μας ενάντια στην πρωτόγνωρη, την αντεργατική, την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική πρακτική και συμπεριφορά ειδικευόμενου ιατρού, ενάντια στους συναδέλφους – μέλη μας, εργαζόμενους στα χειρουργεία. Μια δικαστική απόφαση άδικη που δεν αποτυπώνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος και για την οποία στα πλαίσια των τότε σχετικών αποφάσεων μας, που ζητώ την εκ νέου επικαιροποίηση τους, προχωρήσαμε σε ΕΦΕΣΗ, όπου ευελπιστούμε και έτσι συνήθως συμβαίνει, εξεταζόμενη η υπόθεση επί της ουσίας, να έχει καλύτερη τύχη και να απορριφθεί.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω, με αφορμή και την καταγγελία της ΑΚΕ, εμείς με ποιους είμαστε;
Με τους Συναδέλφους μέλη μας που είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε έναντι οποιασδήποτε δαπάνης, ή με τούς ειδικευόμενους Ιατρούς που δεν είναι μέλη μας και οι οποίοι δυσκολεύουν την εργασία των μελών μας.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει στην όποια παραταξιακή αντιπαλότητα να ισοπεδώνουμε τα πάντα………ούτε υπό την απειλή των ένδικων μέσων να σκύβουμε το κεφάλι και να αφήνουμε τους Συναδέλφους μας έρμαια στον οποιονδήποτε, γι΄ αυτό και η ΕΦΕΣΗ που ζητώ και πάλι την συγκατάβασή σας.
IV. Σε ότι αφορά το 4, αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στην διαχείριση του προσωπικού, των Συναδέλφων μας, η οποία όπως είπε δεν είναι στα καλύτερά της. Τα τμήματα δεν στελεχώνονται σωστά, δεν λαμβάνονται υπόψιν τα προβλήματα υγείας των Συναδέλφων μας, ούτε τα προσόντα τους και οι δυνατότητές τους. Έχουμε μετακινήσεις εκδικητικές που επί της ουσίας δεν εξυπηρετούν κανέναν. Έχουμε μετακινήσεις και τοποθετήσεις χωρίς την άποψη – τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και οργάνων, καθαρά ρουσφετολογικές και το ερώτημα είναι ποιος τις προτείνει.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών είναι η διάλυση αρκετών τμημάτων αλλά και η μη στήριξη κάποιων άλλων που ζητούν ενισχύσεις, όπως είναι τα ΤΕΙ, το ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ, το ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ, τα χειρουργεία κλπ άλλα τμήματα, αλλά και εκείνα που αποδυναμώνονται λόγω του εμβολιαστικού του οποίου την στελέχωση σαφώς θα έπρεπε να την δούμε από άλλη σκοπιά, με νέες προσλήψεις και όχι εκ των ενόντων που κληθήκαμε να καλύψουμε εμβολιαστικά και εκτός του Νοσοκομείου μας.
Προτείνω άμεση παρέμβαση στη Διοίκηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε, την κατανομή του προσωπικού στα τμήματα, την στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών αλλα και του εμβολιαστικού που γίνεται άναρχα χωρίς προγραμματισμό και σε βάρος άλλων τμημάτων και υπηρεσιών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των συναδέλφων μας και βεβαίως την εξέταση των αιτημάτων μετάταξης λόγω απόκτησης ανώτερου πτυχίου, όχι αποσπασματικά όπως γίνεται σήμερα εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του Υπηρεσιακού, που πιθανά να είναι σκόπιμη, αλλά συνολικά στα πλαίσια της νομιμότητας και της αντικειμενικότητας, όπως θα τις προσδιόριζε αυτό.
Βέβαια εδώ να επισημάνω και το μεγάλο πρόβλημα της νοσηλευτικής, η οποία δεν ερωτάται σε τίποτε από την Διοίκηση, η οποία την έχει ως διακοσμητικό όργανο, όπως ως διακοσμητικές παρουσίες είναι και ο ρόλος των τομεαρχών από την κεφαλή της Νοσηλευτικής, κάτι που γνωρίζει και ο Διοικητής και ο οποίος αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους γιατί έτσι βολεύει.
V. Σε ότι αφορά το θέμα 5, με δεδομένο ότι οι όποιες ελάχιστες συναντήσεις μας με την Διοίκηση, δεν έχουν φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτωνμας, δεδομένου ότι ούτε οι επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης ολοκληρώθηκαν, ούτε η καταπάτηση του κανονισμού λειτουργίας διευθετήθηκε, ένα ζήτημα που και χθες είχαμε σχετική συνάντηση, ούτε η επιτροπή για την υγιεινή και ασφάλεια προχώρησε κλπ αλλά
και όπου δόθηκαν λύσεις χάριν της επιμονής μας, την πέρασαν ως κομματική παρέμβαση στους ενδιαφερόμενους, καθαρά για πολιτικούς και παραταξιακούς λόγους,
για αυτό εκτιμώ
ότι θα πρέπει όλα αυτά να τα επαναφέρουμε σε μια νέα συνάντηση που θα πρέπει να ζητήσουμε μαζί του. Όπως θα πρέπει να κάνουμε εκ νέου όχληση και στις εισαγγελικές αρχές για τις εκκρεμείς επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης.
VI. Σε ότι αφορά το θέμα 6, τα διάφορα τρέχοντα ζητήματα, έγινε αναφορά τα προβλήματα με τους 5κλινους θαλάμους στην παθολογική, τα ράντζα στην Κ/Δ, τα σενάρια για την εκ των ενόντων φύλαξη του ΝΝΘώρακος και βεβαίως την τύχη των συμβασιούχων για τους οποίους πρέπει να διοργανώσουμε και σχετική κινητοποίηση στα πλαίσια των αποφάσεων της ΠΟΕΔΗΝ, για την παραμονή τους στην δουλειά δεδομένου ότι αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις είναι διαφορετικές.
καθώς επίσης και
στις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή στον ΝΕΟΛΟΓΟ των ΠΑΤΡΩΝ, όπως προαναφέρω, όπου με τα περί λαϊκισμού, κινδυνολογία, συνδικαλισμό άλλων εποχών ατεκμηρίωτες κριτικές και άλλα πολλά ενεπλάκη στα των εκλογών μας, αλλά και την συνδικαλιστική μας πρακτική, χάριν παραταξιακών συμφερόντων για τα οποία ως Διοικητής θα έπρεπε να στέκεται στο ύψος του ρόλου του. Προτείνω να καταδικάσουμε και να καταγγείλουμε όλα αυτά τα απαράδεκτα και πρωτόγνωρα από έναν Διοικητή που θα έπρεπε να είναι αμέτοχος και σαφώς πιο προσεκτικός.
Στη συνέχεια
Ακολουθώντας την σχετική διαδικασία είχαμε τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των μελών του Δ.Σ και βεβαίως την σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση, όπου:
– ο Σταματόπουλος ο οποίος υπέβαλλε και την παραίτησή του λόγω Συνταξιοδότησης, εκ μέρους της ΕΣΥ αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στην στάση της φιλοκυβερνητικής παράταξης που τώρα τα κάνει γαργάρα όπως χαρακτηριστικά είπε, στα κτιριακά που δεν προχωρούν, στις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, για τις χορηγίες που δεν γίνονται όπως πρέπει, για το υπηρεσιακό που συνεχίζει να μην λειτουργεί και την αναγκαιότητα για ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και δυναμικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,
– και ο Σουγλέρης ο οποίος εκ μέρους της ΑΚΕ, υπερασπίστηκε τις χορηγίες, εναντιώθηκε στις δικαστικές τριβές με τον ειδικευόμενο Ιατρό, κλπ άλλα χωρίς να μπεί καν στην ουσία των προαναφερόμενων εισηγήσεων
Το Διοικητικό Συμβούλιο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1. Εκφράζοντας ακόμη μία φορά την διαφωνία μας και την αντίθεσή μας, για την διαδικασία, την πρακτική αλλά και το περιεχόμενο των μετακομίσεων των κλινικών, το γνωστό επαναλαμβανόμενο σίριαλ, που και αυτήν την φορά έχει και πάλι συνύπαρξη παθολογικών και χειρουργικών τμημάτων – ύποπτων και κρουσμάτων, μεσοβέζικες λύσεις που γίνονται υπό την σκιά της 4ης φάσης της πανδημίας στην χώρα μας, αποφασίσαμε να ζητήσουμε:
– Την σωστή κατανομή του προσωπικού των covid στα τμήματα, έτσι ώστε αυτή να είναι παραγωγική και να εξυπηρετεί και την θέληση των Συναδέλφων στο μέτρο του δυνατού.
– Την χορήγηση ρεπό covid σε όλους τους Εργαζόμενους στα covid, όπως στο ΠΠΝΡΙΟΥ.
– Την χορήγηση του εξτρά επιδόματος covid σε όλους τους Εργαζόμενους χωρίς το γνωστό κυβερνητικό διαίρε και βασίλευε.
– Την χορήγηση εξτρά υπερωριακής αποζημίωσης για όσους ενεπλάκησαν στα του covid.
2. Την παρέμβασή μας στην Διοίκηση για την παράτυπη διαδικασία των χορηγιών στις οποίες ενεπλάκη και η Διοίκηση υπέρ συγκεκριμένης παράταξης, καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας τις απρεπέστατες συμπεριφορές χορηγών κλπ ενάντια σε μέλη του Δ.Σ του Σωματείου που διεκδικούσαν την νομιμότητα, την νομιμότητα που θα ζητήσουμε να εφαρμοστεί από την Διοίκηση, τουλάχιστον από εδώ και πέρα.
– Καταγγελία καταδίκη της πρακτικής των κυβερνητικών παραγόντων, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της Υ.Πε για την ασέβεια που δείχνουν στα θεσμοθετημένα όργανα του Νοσοκομείου μας και συγκεκριμένα στούς νόμιμους εκπροσώπους των Εργαζόμενων, κινήσεις ενταγμένες στην κομματική τους λειτουργία και την συνειδητή απαξίωση των εκπροσώπων των εργαζόμενων, όπου ακόμη και διεκδικήσεις – επιτυχίες του Σωματείου τις παρουσιάζουν στους Συναδέλφους μας ως προϊόν κομματικής η κυβερνητικής παρέμβασης για εκλογικούς λόγους υπέρ της φιλοκυβερνητικής παράταξης, πράξη ανήθικη και καταδικαστέα.
– Την διαφωνία μας και συνάμα την ανάδειξη των παρατυπιών που έγιναν στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες για τον εκπρόσωπο, όπου πέρα από την πρωτόγνωρη ανάμειξη των Διοικούντων σ΄ αυτές, είχαμε προσθαφαιρέσεις στους εκλογικούς καταλόγους (όπου αναδείχθηκε και η πληθώρα των ρουσφετολογικών παρεμβάσεων στο επικουρικό προσωπικό), πρωτόγνωρες πρακτικές, με υποκειμενικές και ατεκμηρίωτες νομικές απόψεις, των νομικών συμβούλων, μια πρακτική που φανερώνει παράλληλα και το πως ασκείται Διοίκηση στο Νοσοκομείο.
– Συνέχιση της θητείας μας ως Δ.Σ, όπως οι κείμενες κυβερνητικές διατάξεις μας προσδιορίζουν λόγω κορονοϊού.
3. Την έγκριση της Εφετειακής Προσφυγής μας, ενάντια στην εις βάρος του Σωματείου μας πρωτόδικης δικαστικής απόφασης ειδικευόμενου Ιατρού, στον οποίο εναντιωθήκαμε, μετά από αίτημα των Συναδέλφων του χειρουργείου, για τις απαράδεκτες είς βάρος τους πρακτικές και εναντιώσεις στα μέλη μας.
4. ΑΜΕΣΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των τακτικών Ιατρείων, του Ογκολογικού, του αιματολογικού, κλπ άλλων τμημάτων, μέσα από την αντικειμενική και σωστή επανατοποθέτηση του προσωπικού στα τμήματα, όπου παρατηρούνται πάρα πολλά. Ρουσφετολογικές επιλογές, επιλογές χωρίς τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, εκδικητικές επιλογές, επιλογές προς το εμβολιαστικό διαλύοντας άλλα τμήματα, επιλογές που δεν σέβονται τα προβλήματα υγείας των Συναδέλφων μας για τους οποίους θα ζητήσουμε την επαναλειτουργία της γνωστής επιτροπής εξέτασης όλων αυτών των περιπτώσεων και της αντικειμενικής τοποθέτησης τους στα τμήματα, επιλογές που δεν σέβονται την απόκτηση των πτυχίων και για τους οποίους εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία του Υπηρεσιακού γίνονται ¨εξυπηρετήσεις αποσπασματικές¨ κατά το δοκούν, αιτήματα για τα οποία θα ζητήσουμε την καταγραφή τους και την προώθησή τους, βάσει των κείμενων διατάξεων.
5. Επαναφορά όλων των ζητημάτων που έχουμε θέσει στην Διοίκηση και για τα οποία ως γνωστόν, πέρα από τις κάποιες συζητήσεις και επιφανειακές συμπάθειες, δεν έχουν δοθεί λύσεις, όπως είναι:
– Οι εκκρεμείς επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης στην Νοσηλευτική υπηρεσία για τις οποίες επανερχόμαστε και με νέα όχληση στις εισαγγελικές αρχές, αναδεικνύοντας και πάλι τις όποιες άλλες ρουσφετολογικές επιλογές έγιναν.
– Η μη λειτουργία του Υπηρεσιακού και της επιτροπής για την Υγιεινή και ασφάλεια.
– Η εφαρμογή του Κανονισμού λειτουργίας των χειρουργείων που βάναυσα καταπατείται και η ενίσχυση του χειρουργείου με Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς και Βοηθούς Θαλάμων, ζητήματα που αν δεν αντιμετωπιστούν, προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις της μορφής καθημερινών Στάσεων Εργασίας-αποχής από την Εργασία.
6. Επίσης:
– ΑΜΕΣΑ χορήγηση, ΟΧΙ των οφειλόμενων ρεπό, αλλά των ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ σε όλους τους Συναδέλφους μας και μάλιστα όχι τα γνωστά 5νθήμερα.
– Ανάδειξη των προβλημάτων των βοηθών θαλάμων και την ανάγκη ενασχόλησή τους με το κύριο αντικείμενο δουλειάς τους.
– Την ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ με προσωπικό και ει δυνατόν άνδρες του γραφείου Ιματισμού.
– Άμεσα την επιστροφή των μετακινημένων επικουρικών στο αντικείμενο όπου προσλήφθηκαν.
– Καταγγελία των πρόσφατων δηλώσεων του Διοικητή στον ΝΕΟΛΟΓΟ, όπου ακόμη μία φορά, πέρα από την εμπλοκή του στα εσωτερικά μας για προφανείς κομματικούς και εκλογικούς λόγους, συκοφαντεί το Σωματείο μας, απαξιώνει τις διεκδικήσεις μας και τις καταγγελίες μας τις οποίες στην συνέχεια μετά την κατακραυγή του εφαρμόζει.
– Καταγγελία του συνεχιζόμενου Μπούλινκ από τον Αν. Διοικητή όπου και κατά το δοκούν, ανά τακτά διαστήματα του δίνεται η ¨ευκαιρία¨.
– Ανάδειξη και καταδίκη όλων όσων εξέφρασε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός σχετικά με τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ κλπ γνωστά της εκάστοτε δεξιάς διακυβέρνησης της χώρας μας.
– Ανάδειξη του τρόπου λειτουργίας της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και του μεγάλου ελλείμματος συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ τους.
– Ανάδειξη της κατάστασης που διαμορφώνεται με τα 5κλινα στην παθολογική και τα ράντζα στην Κ/Δ.
– Κινητοποίηση για την ανάγκη παραμονής των επικουρικών στην δουλειά, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στα πλαίσια των σχετικών αποφάσεων και της ΠΟΕΔΗΝ.
7. Για όλα αυτά επιδιώκουμε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με την ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΊΛΥΣΉ τους. Στην συνέχεια εκτιμούμε την κατάσταση και σε περίπτωση ΜΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (αν και δεν έχουμε χώρο συγκέντρωσης) και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨