Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ενώπιον του ανακριτή ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα στις 10 το πρωί ο 32χρονος πιλότος και καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το έγκλημα που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραμένει από την Παρασκευή στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι ψύχραιμος και απαθής, με στοιχεία αυτοκυριαρχίας. Τον 32χρονο επισκέπτονται συνεχώς οι δικηγόροι του, ώστε να «χτίσουν» την υπερασπιστική γραμμή, που δεν θα απέχει πολύ από όσα έχει ήδη υποστηρίξει στους αστυνομικούς.

Ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσπαθήσει να πείσει πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και να δώσει μία εξήγηση για τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε. Το ενδιαφέρον του, άλλωστε, είναι να εξασφαλίσει στη δίκη του, στον πρώτο και δεύτερο βαθμό, την καλύτερη δυνατή ποινική μεταχείριση. Και αυτό γιατί το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει τον φέρνει αντιμέτωπο με τα ισόβια και επιπλέον ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης.

«Είμαι συντετριμμένος για αυτό που έκανα. Η συγγνώμη είναι μικρή λέξη και προς τις δύο οικογένειες, τη δική μου και της Καρολάιν και προς τη μονάκριβη κόρη μου που είναι τώρα η μοναδική μου σκέψη. Κατέστρεψα τα πάντα και τη ζωή μου μαζί» υποστηρίζει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο 32χρονος.

Λίγα 24ωρα πριν την απολογία του στον ανακριτή, έδωσε μια πρόγευση της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει: «Δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο εκ μέρους μου ούτε υπήρχε τρίτο πρόσωπο», δηλώνει ο Αναγνωστόπουλος. «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι το ενδιαφέρον του για το παιδί. Ασχέτως του ότι έχει γίνει, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει την ιδιότητα του πατέρα της Λυδίας και αυτή την ιδιότητα δεν θα την απολέσει. Το ενδιαφέρον του για το παιδί είναι γνήσιο και ειλικρινές» σημείωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο συνήγορός του Βασίλης Σπύρου.

Από την πλευρά του, τη Δευτέρα, ο έτερος δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως «δεν αλλάζει ακριβώς τίποτα από την λεπτομερή ομολογία που έχει δώσει σε επίπεδο προανακρίσεως».

Όπως είπε, ο 32χρονος πιλότος πρόκειται να διαφωτίσει ορισμένα γεγονότα του που συνέβησαν την νύχτα του εγκλήματος και που οδήγησαν στη δολοφονία της Καρολάιν.

Ο δικηγόρος του υπογράμμισε πως θα ομολογούσε την πράξη του στο άμεσο χρονικό διάστημα σύμφωνα με ότι του είπε ο ίδιος ο εντολέας του. «Δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτα» τόνισε ο κ. Παπαιωαννίδης. Ερωτηθείς για ύπαρξη τρίτου προσώπου ο ίδιος είπε πως με βάση την δικογραφία δεν υπήρχε κανένα τρίτο πρόσωπο ούτε διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.

«Έσπασε» τη σιωπή του ο πατέρας του Μπάμπη
Λίγα 24ωρα μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο πατέρας του «έσπασε» τη σιωπή του.

Όπως αναφέρει, η προσοχή του είναι επικεντρωμένη στη μικρή Λυδία, την εγγονή του η οποία βρίσκεται με την οικογένειά του, την ώρα που καλείται να διαχειριστεί το γεγονός ότι ο ίδιος του ο γιος είναι δολοφόνος και σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν.

Ο πατέρας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου εξομολογήθηκε ότι έχασε δύο παιδιά και ότι προσπαθεί να μην έχει περισσότερο κακή τύχη ένα παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα.

«Το μωράκι είναι μαζί μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η τύχη αυτού του μωρού και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι πάνω σε αυτό. Ως πατέρας αυτή τη στιγμή, έχω χάσει δύο παιδιά. Προσπαθώ να μην έχει περισσότερο κακή τύχη ένα παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα», είπε στον Alpha.

Οι ποινές για τα εγκλήματα του πιλότου
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιμετωπίζει βαριές ποινές για τα εγκλήματά του. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την ενοχή του και για τις ποινές που θα του επιβάλει με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που θα παρουσιαστούν.

Ο Αναγνωστόπουλος κατηγορείται με δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Πρόκειται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και το κακούργημα της κακοποίησης ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ΄εξακολούθηση στις αρχές.

Οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για τα συγκεκριμένα εγκλήματα είναι οι εξής:

-Για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η παράγραφος 1 του άρθρου 299 ΠΚ, αναφέρει πως «όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών».
-Για το κακούργημα της κακοποίησης ζώου, προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ’ ανώτατο όριο. Επίσης προβλέπεται και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως εκατό 100 ευρώ έκαστη.
-Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους, το άρθρο 230 ΠΚ, ορίζει «ότι όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».
-Τέλος, για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές, η παράγραφος 1 του άρθρου 224 ΠΚ ορίζει τα εξής: «Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».