(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Κανονικά η διάθεση σελφ τεστ – Θ. Παπαθανάσης στον ΣΚΑΪ 89,4: «Όχι σύγχυση στον κόσμο…»

Άγνωστο παραμένει το πόσα φαρμακεία θα συνεχίσουν τη διάθεση των self test από σήμερα το πρωί, γεγονός που έχει προκαλέσει σύγχυση σε όσους θα προσπαθήσουν να τα αναζητήσουν.
Η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι ξεκάθαρη: «Από Δευτέρα σταματά η διάθεση των δωρεάν self test». Ωστόσο, έχουν κάνει την εμφάνισή τους δημόσιες φωνές στο διαδίκτυο μελών του συλλόγου που αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τη διάθεση των self test χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργηθεί μια λίστα των φαρμακείων που θα συνεχίσουν να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία.

Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό, πως από την ημέρα που έγινε γνωστή η απόφαση του συλλόγου αρκετοί ήταν οι φαρμακοποιοί που σταμάτησαν άμεσα τη δωρεάν διάθεση των self test και μάλιστα ορισμένοι επέστρεψαν στις φαρμακαποθήκες τα προϊόντα που τους είχαν απομείνει, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους.
Οι λύσεις για τους πολίτες που θα βρεθούν από τη Δευτέρα σε αναζήτηση self test είναι δύο. Είτε θα αγοράσουν το test από οποιοδήποτε φαρμακείο, είτε θα αναζητήσουν τα φαρμακεία που συνεχίζουν τη διάθεση.

Μέχρι και χθες, Σάββατο, μπορούσαν να παραλαμβάνουν με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, δύο self tests από τα φαρμακεία μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, καθώς και όσοι είναι από 18 έως 30 ετών, χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα, εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές.
Αυτή την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μπορούν να προμηθεύονται τρία self test δωρεάν. Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 7 – 14 Ιουνίου, 15 – 22 Ιουνίου και 22 – 30 Ιουνίου.

Στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 μίλησε το μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θανάσης Παπαθανάσης