Αγγλία: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού κατά 75% μέσα σε επτά ημέρες

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 75% σε επτά ημέρες σε 86.000 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς ο καθηγητής Neil Ferguson, μέλος του SAGE, προειδοποίησε ότι η ινδική παραλλαγή θα μπορούσε να εξαπλωθεί έως και δύο φορές ταχύτερα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο dailymail.co.uk, τα εβδομαδιαία στοιχεία του Office for National Statistics δείχνουν ότι τα κρούσματα αναζωπυρώνονται στη Βρετανία μετά την άρση των μέτρων lockdown. Ένας στους 640 ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα εκτιμάται ότι είχε μολυνθεί την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαΐου, σχεδόν διπλάσια αύξηση από το ένας στους 1.120 την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο συνολικός αριθμός ήταν 48.500.

Ο καθηγητής ο Neil Ferguson προειδοποίησε ότι τα στοιχεία σχετικά με την μετάλλαξη του ιού δεν ήταν θετικά “από κάθε άποψη”.

Ο ίδιος τόνισε το μεταλλαγμένο στέλεχος φαίνεται να είναι μεταξύ 30% και 100% πιο μολυσματικό από την προηγούμενη κυρίαρχη παραλλαγή του Kent και ότι “μια καλή εκτίμηση” είναι στο 60%.

Ερωτηθείς για το αν τα νέα στοιχεία θέτουν σε κίνδυνο την “Ημέρα της Ελευθερίας” της 21ης ​​Ιουνίου, ο καθηγητής Ferguson είπε ότι τα στοιχεία “δείχνουν προς μια πιο αρνητική κατεύθυνση από ό, τι την προηγούμενη εβδομάδα”.

Όπως δήλωσε στο πρόγραμμα BBC Radio 4’s Today: “Δείχνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Νομίζω ότι η εξισορρόπηση της επιθυμίας των ανθρώπων – και υπάρχει σαφώς μια μεγάλη επιθυμία για επιστροφή στην κανονικότητα – ενάντια στον πιθανό κίνδυνο είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση”.