Μεξικό: Πώς εξηγείται η τρύπα που εμφανίστηκε στη μέση χωραφιού- Εκκενώθηκαν σπίτια (vid)

Mια τεράστια καταβόθρα με διάμετρο μεγαλύτερη των 60 μέτρων και βάθος 20 μέτρων (66 πόδια) άνοιξε σε ένα χωράφι στην πολιτεία Puebla του Μεξικού.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή θάνατοι και τα σπίτια που βρίσκονται στη γύρω περιοχή έχουν εκκενωθεί.

«Ζω κοντά και αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο μεγαλύτερο μπορεί να γίνει κάτω, κάτω από το έδαφος, δεν ξέρουμε αν το νερό τρέχει ή αν είναι στάσιμο, υπάρχουν φήμες ότι υπάρχουν ζώα, και υπάρχουν φήμες ότι υπάρχει θείο. Λοιπόν, κανείς δεν ξέρει », δήλωσε η τοπική κάτοικος Leticia Perez.

Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές αρχές, η καταβόθρα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα γεωλογικού σφάλματος και διαφορετικών υδρογραφικών παραλλαγών στο έδαφος και υπέδαφος. Ωστόσο, οι κάτοικοι και οι τοπικοί ακτιβιστές κατηγορούν το φαινόμενο της υπερεκμετάλλευσης των υδροφορέων από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους.

Ο κυβερνήτης της Πουέμπλα, Μιγκέλ Μπαρμπόσα Χουέρτα, ανέφερε πως αποστέλλονται ειδικοί εστην περιοχή για να διερευνήσει τις αιτίες της καταβόθρας και υποσχέθηκε λύση για τις πληγείσες οικογένειες.

Πηγή βίντεο-φώτο: Ruptly TV

Πηγή: RUPTLY.TV