Μίλα Ίβιτς: Ένα αστέρι γεννιέται στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Η κόρη του Ίλια Ιβιτς και της Ελένης Πετρουλάκη έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 14 ετών αγωνιζόμενη με την Ολυμπιάδα Υμηττού!

Φήμες λένε ότι ο Ίλια Ίβιτς είχε φουσκώσει από υπερηφάνεια το μεσημέρι της Κυριακής (23/5) παρακολουθώντας μέσω youtube έναν αγώνα για το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας γυναικών.

Η Ολυμπιάδα Υμηττού νίκησε 3-2 τον Εργοτέλη στην Κρήτη και η κόρη του, Μίλα Μιχαέλα Ίβιτς, έκανε το «επαγγελματικό» της ντεμπούτο, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της. Με μια μικρή διαφορά. Ενώ ο Ίλια έπαιξε στα 17 για πρώτη φορά με την Προλετέρ στο πρωτάθλημα της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, η Μίλα έκανε το ίδιο στο πρωτάθλημα Ελλάδας, στα 14!

Γενικά ο μέσος όρος ηλικίας στις γυναικείες ομάδες είναι μικρός και η Ολυμπιάδα στελεχώνεται κυρίως από κορίτσια 16, 17, 18 ετών. Αλλά 14; «Αφού στις προπονήσεις ήταν σα να βλέπεις τον Ίλια. Ίδιο τρέξιμο, ίδιο στυλ ακριβώς» όπως εξομολογήθηκε στο gazzetta.gr ο προπονητής της, Νίκος Γκαλίτσιος, της γνωστής ποδοσφαιρο-οικογένειας, που ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες head coach στην Ολυμπιάδα και ανέβασε τη Μίλα στη γυναικεία ομάδα.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ σπάνια εμφανίζεται στις προπονήσεις και ασφαλώς δεν πάσχει από το σύνδρομο του μπαμπά-μάνατζερ-προπονητή! «Μία φορά έτυχε να μιλήσουμε και μου είπε ‘εμένα μη με ανακατεύεις καθόλου’ εσύ αποφασίζεις», είπε ο Γκαλίτσιος που αποφάσισε να δώσει στη μικρούλα Μίλα, το «βάπτισμα του πυρός» στο ανώτατο επίπεδο.

Και μάλιστα σε ομάδα που πρωταγωνιστεί, καθώς με τη νίκη της στο Ηράκλειο, η Ολυμπιάδα είναι πλέον δεύτερη στο Νότιο Όμιλο της Α΄ εθνικής. Η Ίβιτς έπαιξε αριστερό εξτρέμ με ανάποδο πόδι και τα πήγε εξαιρετικά φορώντας το νούμερο «17». Τυχαία; Πάντως αυτό φορούσε κι ο θείος Βλάνταν!

Η Ελένη Πετρουλάκη έχει «χαρίσει» τέσσερις κόρες στον σύζυγό της, Ίλια Ίβιτς με τον οποίο ακολουθούν κοινή πορεία από τη δεκαετία του 1990. Η Μίλα και η δίδυμη αδελφή της γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2007 και είναι οι δυο «μεσαίες», αλλά εκείνη είναι η μόνη που κλώτσησε μπάλα και τρελαίνεται για γήπεδο, είτε έχει πόστο σε κάποια ομάδα ο μπαμπάς, είτε όχι.

Ένα αστέρι γεννιέται, λοιπόν! Και σύσσωμη η οικογένεια Ίβιτς αναμένεται στο εντός έδρας ντεμπούτο τής Μίλα, την επόμενη Κυριακή εναντίον του Ατρόμητου στο γήπεδο του Υμηττού, πίσω από το Θέατρο Βράχων.