ΑΧΑΪΑ: Αναγνωστοπούλου και Μάρκου για τα νοσοκομεία – «Εγκληματικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού»

Κοινή ερώτηση έκαναν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, Αχαΐας, ο Διονύσης Καλαματιανός, Ηλείας και ο Γιώργος Παπαηλιού Αρκαδίας.
Υποστηρίζουν ότι «οι εγκληματικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία στην κατάρρευση και το κουρασμένο υγειονομικό προσωπικό να εργάζεται σε πολεμικές συνθήκες, έχοντας και τον φόβο της δίωξης σε περίπτωση που θα καταγγείλουν τις τραγικές ελλείψεις».
Οπως αναφέρουν, στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αρκαδία, «τα ήδη αποδυναμωμένα από γιατρούς νοσοκομεία δέχονται διαδοχικά πλήγματα το ένα μετά το άλλο, αρχής γενομένης από την Ηλεία όπου από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, 16 μόνιμοι και επικουρικοί ιατροί έχουν αποχωρήσει ή πρόκειται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο Πύργου και με τη μετακίνηση χειρουργού ιατρού από το νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει καταρρεύσει ο χειρουργικός τομέας. Στην Αχαΐα τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, το «Πανεπιστημιακό» και ο «Αγ. Ανδρέας, ασφυκτιούν και έχουν μετατραπεί σε μονοθεματικά αντι-Covid με τραγικές συνέπειες για τους λοιπούς ασθενείς. Παρόλα αυτά και από την Πάτρα αποσπώνται ιατροί για εφημερίες στον Πύργο».
Οι βουλευτές μιλούν για λειτουργικό blackout στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου υγειονομική τραγωδία στη χώρα μας.
Καταλήγουν: «Οσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη να μεταθέτουν στους πολίτες τις εγκληματικές ευθύνες τους και να νομοθετούν για την αποφυγή λογοδοσίας για την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης δεν μπορούν να κρυφτούν από τους πολίτες, οι οποίοι πλέον γνωρίζουν ποιοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη»