Eπιχειρείται νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με την κατάργηση του 8ωρου

Η φετινή Πρωτομαγιά μετά από μια 10ετία μνημονίων και ένα χρόνο πανδημίας βρίσκει τη χώρα σε βαθιά οικονομική κρίση με τον λαό στα όρια της εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση αντί να πάρει δραστικά μέτρα για την πανδημία ,καθιέρωσε την συνεχή καραντίνα που δεν αρκούσε για να περιορίσει τους νεκρούς που ξεπέρασαν τις 10.000. Το σύστημα υγείας αποδείχτηκε ανίσχυρο να αντιμετωπίσει με επάρκεια την υγειονομική κρίση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την Πρωτοβάθμια Υγεία ανύπαρκτη . Ο ιδιωτικός τομέας αντί για επίταξη ,αποκομίζει τεράστια κέρδη λόγω των αδυναμιών του δημόσιου τομέα . Το εμβόλιο έγινε πανάκριβο εμπόριο και ξέσπασε παγκόσμιος ανταγωνισμός για την διάθεση του ,βάζοντας τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Η ανεργία έσπασε όλα τα ρεκόρ.Οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες έβαλαν λουκέτο. Τα πανεπιστήμια είναι ένα χρόνο κλειστά τα δε σχολεία λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα επιχειρείται νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με την κατάργηση του 8ωρου και την θεσμοθέτηση της υπερεκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.
Σε τοπικό επίπεδο η υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζεται παράλληλα με την εκτίναξη της τοπικής φορολογίας και το φόρτωμα εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες του δημότη για υπηρεσίες όπως η διαχείριση των απορριμμάτων που έπρεπε να ήταν υποχρέωση του κράτους. Σε διεθνές επίπεδο υπάρχει πόλεμος για το μοίρασμα των παγκόσμιων αγορών με τις ΗΠΑ να προσπαθούν να συσπειρώσουν το ευρωατλαντικό μπλοκ με στόχο την διατήρηση του ελέγχου των αγορών και την αποτροπή του κινδύνου εισόδου της Ρωσίας σε αυτές .
135 χρόνια από την Πρωτομαγιά στο Σικάγο οι αγώνες για ελευθερίες και δικαιώματα ,για να υπάρχουν αξιοπρεπή μεροκάματα ,για δικαίωμα στην μόρφωση των παιδιών του λαού ,για το πανεπιστημιακό άσυλο για δωρεάν σύστημα υγείας,για απεμπλοκή από τους επικίνδυνους Ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς αποτελούν την μόνη ελπίδα για την ανατροπή αυτής της αρνητικής πραγματικότητας .

Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) στηρίζει τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς της 6ης Μάη