ΠΑΤΡΑ: Έρχονται οι πρώτοι τουρίστες – Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του Αράξου

Σημαντικός θεωρείται ο επόμενος μήνας για την τουριστική κίνηση στη Δυτ. Ελλάδα , που θα τονώσει την τοπική οικονομία, καθώς έχουν ήδη προγραμαμτιστεί οι πρώτες αφίξεις τουριστών από την Ευρώπη, στο αεροδρόμιο του Αράξου.

“Ποδαρικό” θα κάνουν οι Γερμανοί στις 14 Μαΐου, οι οποίοι “παραδοσιακά” είναι πολυπληθέστεροι μεταξύ των τουριστών που προτιμούν τη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί τρεις συνολικά πτήσεις, μία το πρωί και δύο το απόγευμα, από Φρανκφούρτη και Μόναχου της Γερμανίας. Επίσης, στις 22 Μαΐου ακολουθούν δύο πτήσεις από Λιθουανία και Πολωνία, στις 25 Μαΐου από Βέλγιο, στις 30 Μαϊου πτήση από Λετονία, ενώ δεν αποκλείεται στις 29 Μαΐου να προσγειωθεί στον Άραξο μία πτήση από Ουκρανία.

Ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας δηλώνει πως το αεροδρόμιο έχει ετοιμαστεί για να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες.

«Φέτος, θα είναι καλύτερη η χρονιά σε σχέση με την περσινή», αναφέρει ο κ. Γκουβίτσας ωστόσο θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα μέχρι να επιστρέψει η κίνηση στα προ κορωνοϊού επίπεδα και το αεροδρόμιο του Αράξου να «απογειωθεί». Πέρυσι λόγω των περιορισμών που ίσχυαν εξαιτίας της πανδημίας μέσω του αεροδρομίου του Αράξου ταξίδεψαν 30.000 επιβάτες, ενώ το 2018 ο αριθμός των χρηστών είχε φθάσει τους 187.000.