Χονγκ Κονγκ: Θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 49 επιβάτες πτήσης από Νέο Δελχί

advertisement

Τουλάχιστον 49 επιβάτες πτήσης από το Νέο Δελχί προς το Χονγκ Κονγκ βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, σύμφωνα με τις αρχές του Χονγκ Κονγκ οι οποίες απαγόρευσαν τη Δευτέρα τις πτήσεις από την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Πακιστάν.

Οι ταξιδιώτες είχαν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ στις 4 Απριλίου με πτήση της ινδικής εταιρείας Vistata.

Το Χονγκ Κονγκ καταγράφει από τον Ιανουάριο λιγότερα από 50 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, γεγονός που καθιστά το περιστατικό ακόμη πιο σοβαρό.

Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν χθες Δευτέρα να απαγορεύσουν για τις επόμενες 14 ημέρες τις πτήσεις από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, τρεις χώρες που θεωρούνται “ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου”, μετά και τον εντοπισμό για πρώτη φορά ενός εγχώριου κρούσματος παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.

Η Ινδία είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας, ενώ χθες Δευτέρα καταγράφηκε ακόμη ένα ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊου και επιβλήθηκε εξαήμερο lockdown στους 20 εκατομμύρια κατοίκους του Νέου Δελχί.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Vistara έχει χωρητικότητα 188 επιβατών, όμως οι αρχές του Χονγκ Κονγκ δεν διευκρίνισαν πόσοι επέβαιναν στην εν λόγω πτήση.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στη διάρκεια της καραντίνας αυτής εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα μεταξύ των επιβατών της πτήσης της Vistara. Προκειμένου κάποιος να ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ πρέπει να έχει αρνητικό τεστ κορονοϊού το αργότερο 72 ώρες πριν την αναχώρησή του.

Το Χονγκ Κονγκ, μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες πόλεις παγκοσμίως, κατάφερε να περιορίσει μέχρι στιγμής την επιδημία του κορονοϊού λαμβάνοντας πολύ δραστικά μέτρα, επιβάλλοντας αυστηρή καραντίνα και κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για το σύνολο του πληθυσμού.

Μεταξύ των σχεδόν 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων του καταγράφηκαν λίγα περισσότερα από 11.070 κρούσματα και 209 θάνατοι από covid-19.

Μέχρι σήμερα σχεδόν το 10% των κατοίκων έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19.