Χονγκ Κονγκ: Έληξε η πολιορκία της Πολυτεχνικής Σχολής -Βρέθηκε μόνο μία διαδηλώτρια στους χώρους της


Όλοι οι φιλοδημοκρατικοί διαδηλωτές φαίνεται να έχουν αποχωρήσει από την Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του ιδρύματος.
«Ερευνήσαμε συστηματικά όλο τον χώρο του πανεπιστημίου και δεν εντοπίσαμε παρά μία διαδηλώτρια σε κτίριο μίας φοιτητικής ένωσης», δήλωσε ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Γουάι Πινγκ-πονγκ. Η διαδηλώτρια, ηλικίας άνω των 18 ετών που δεν είναι φοιτήτρια του πανεπιστημίου, βρέθηκε σε μια «συναισθηματικά ασταθή» κατάσταση, επεσήμανε ο ίδιος.

Το εσωτερικό του Πολυτεχνείου στο Χονγκ Κονγκ
Το εσωτερικό του Πολυτεχνείου στο Χονγκ Κονγκ -Φωτογραφία: AP/Vincent Thian
Το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, που βρίσκεται στη χερσόνησο Καουλούν, ήταν επίκεντρο στις 16 και 17 Νοεμβρίου της σκληρότερης αντιπαράθεσης μεταξύ αστυνομίας και ακραίων διαδηλωτών από την έναρξη του φιλοδημοκρατικού κινήματος τον Ιούνιο. Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το πανεπιστήμιο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαδηλωτές έφευγαν από το Πολυτεχνείο από υπονόμους
Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν καταφέρει να αποχωρήσουν από τους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής, ακόμα και μέσα από υπονόμους. Οι περισσότεροι συνελήφθησαν στη συνέχεια από την αστυνομία, ενώ άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν χρησιμοποιώντας σχοινιά.

Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη παρέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση του Πολυτεχνείου, ο Γουάι απάντησε ότι δεν έχει λάβει σχετικές πληροφορίες. Από την πλευρά της η αστυνομία δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.