Πρώην πράκτορας της Μοσάντ πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Ιορδανία;

Ο πρώην πράκτορας της Μοσάντ Roi Shpushnik φέρεται να εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Ιορδανία, σύμφωνα με αναφορές στην Ιορδανία που ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Maariv, και αναπαράγει η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην ισραηλινός πράκτορας προσέφερε στον πρώην κληρονόμο του θρόνου ένα αεροπλάνο για να δραπετεύσει από το βασίλειο.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι είπε ότι ο ετεροθαλής αδελφός και πρώην διάδοχος του βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας, πρίγκιπας Χάμζα, είχε επαφές με ξένες δυνάμεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και βρισκόταν υπό έρευνα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Το Σάββατο ο στρατός είπε ότι είχε εκδώσει προειδοποίηση στον πρίγκιπα για ενέργειες που στοχεύουν στην “ασφάλεια και σταθερότητα” στον βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ. Ο πρίγκιπας Χάμζα είπε αργότερα ότι ήταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Συνελήφθησαν επίσης αρκετά υψηλά πρόσωπα.

“Οι έρευνες παρακολούθησαν παρεμβολές και επικοινωνίες με ξένα μέρη σχετικά με το σωστό χρονικό διάστημα για την αποσταθεροποίηση της Ιορδανίας”, δήλωσε ο Σαφάντι. Σε αυτά περιλαμβάνονται μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών που επικοινωνούσε με τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάμζα για να οργανώσει ένα αεροπλάνο ώστε το ζευγάρι να φύγει από την Ιορδανία, είπε.